Mazda CX-30, întotdeauna confortabilă, întotdeauna gata de drum, pregătită pentru Aventour la feminin by Textar

3 Iunie 2021
În așteptarea dimineții de 8 iunie, o parte din pregătirile pe care le facem este și aceasta: să vă prezentăm toate mașinile pe care urmează să le testăm în Aventour la feminin, alături de fetele care au acceptat provocarea: Sânziana Negru, Laura Giurcanu, Ioana Grama și Mihaela Sava.

Mașina de azi este cea care va urmări și va spune poveștile. Mazda CX-30 va deveni Evamobil și va urmări îndeaproape tot ce se va petrece în Aventour.

Mazda CX-30, Evamobilul din Aventour

 
 

Dacă vă plac SUV-urile, atunci Mazda CX-30 s-ar putea să fie cuceritoare.
 
Constructorul japonez a încercat să îmbine frumusețea fluidă a unui coupé cu robustețea îndrăzneață a unui SUV. Și a reușit! 
 
 
 

Cât de mare e Mazda CX-30       

 

Mazda CX-30 are o lungime de 4.395 de mm, lățimea este de 1.795 de mm, iar ampatamentul ajunge la 2.655 de mm. Ca să trecem la lucruri și mai practice, trebuie să vorbim și despre portbagaj - are o capacitate de 430 de litri.

Organizarea bună trece capacitatea limitată


Mazda CX-30 vine cu Smart Cargo System. Ce înseamnă asta? Că portbagajul are 3 moduri inovative de pliere care oferă compartimentarea de care ai nevoie. Acest sistem poate fi depozitat și pliat într-o parte a portbagajului sau ”ascuns” perfect sub podeaua lui, atunci când nu ai nevoie de el, pentru a beneficia de același volum.

 
Acest Smart Cargo System este modulabil și poate fi reglat pe două axe astfel încât să îți ofere randament maxim simultan. Sistemul acesta inteligent de încărcare a fost dezvoltat pentru a oferi mai mult volum de încărcare și o flexibilitate superioară: împiedică alimentele să cadă și nu lasă lucrurile să se rostogolească.
 
Cum spuneam, 430 de litri, dar bine organizați! 

Cât de inteligentă este Mazda CX-30

 
 
Mazda CX-30 vine cu un sistem polivalent,  Mazda Connect, care se asociază cu Apple CarPlay® și Android Auto™. Are un ecran central de 8.8 inch pe care vei avea cele mai importante aplicații ale telefonului, fie că ai Apple, fie că ai Android.

Cât costă Mazda CX-30

 
 
În ordinea numerelor de pe tricou, cel mai accesibil Mazda CX-30, (cu motor pe benzină SkyActive de 2.0 litri și 122 de cai putere, varianta cu transmisia manuală cu 6 rapoarte) pornește de la 21.190 de euro cu TVA.

Ce include echiparea Standard

 
 
Echiparea Standard include, printre altele, jante de aliaj de 16 inch, faruri LED cu spălător, semnalizare LED, stopuri LED, oglinzi electrice, încălzite și rabatabile automat, ecran de 8.8 inch, aer condiționat manual, volan și schimbător îmbrăcate în piele sau geamuri electrice față și spate. 
 

Nivelul Standard include numeroase sisteme de siguranță, printre care: sistem asistență la plecare din pantă, asistent inteligent de frânare în oraș, sistem de monitorizare a unghiului mort, sistem asistență menținere bandă, pilot automat adaptiv, sistem inteligent de asistență la viteză, sistem inteligent de frânare, sistem recunoaștere semne trafic, sistem control automat fază lungă sau sistem alertă șofer.

Ce include nivelul de echipare Plus

 

Nivelul de echipare Plus înseamnă Standard + jante de aliaj de 18”, scaune față și volan încălzite, climatizare automată pe două zone, sistem de acces fără cheie, senzori de parcare față, cameră video marșarier sau hayon acționat electric.

Cât de sigură este Mazda CX-30

 
 
Mazda CX-30 a obținut un calificativ aproape perfect la testele Euro NCAP. 99% la protecția adulților în drumul spre calificativ general de 5 stele. De altfel, acesta este cel mai bun rezultat la protecția adulților obținut de un model testat de Euro NCAP conform protocolului valabil în 2018 și 2019. 
 
Mazda CX-30 a obținut rezultate bune și la celelalte categorii testate: 86% pentru protecția copiilor, 80% pentru protecția pietonilor și altor categorii de utilizatori ai drumurilor și 77% pentru sistemele de asistență.

Evamobilul

 
 
Evamobilul Mazda CX-30 vine cu un motor SkyActiv de 2.0 litri, de 186 de cai, tracțiune integrală și cutie manuală cu 6 trepte scurte pentru cei care iubesc să conducă sportiv (nu, nu echivalează cu mersul la sală). Consumă 6,5 litri/100km și are o viteză maximă de 204 km/h.

Este o ediție specială cu ocazia aniversării de 100 de ani a brandului. Prin urmare, vine cu dotări speciale: cheie cu un logo special, logo-uri speciale atât la interior cât și la exterior, tetiere embosate pentru scaunele față, covorașe personalizate și inserții roșii la interior.

Costul Evamobilului Mazda CX-30, ediția aniversară, după cum spuneam, se ridică la 31.800 de euro. 

Ne vedem în Aventour! 

 

Aventour la feminin începe pe 8 iunie, la ora 9.00am, și va putea fi urmărit după hashtag-ul #Aventour pe paginile de Facebook Eva și Automarket și pe conturile de Instagram Eva și Automarket. Veți găsi mereu imagini proaspete din timpul turului, vom avea câte un articol la finalul fiecărei zile, câte un rezumat video al fiecărei zile și  mărturiile fetelor după ce vor fi condus mașinile implicate în eveniment. Bineînțeles, Aventour la feminin va putea fi urmărit și pe conturile fetelor implicate în proiect. 

 

PARTENERII ȘI PRIETENII EVENIMENTULUI

 

Bineînțeles, acest eveniment avea nevoie de piloni, adică de un grup de parteneri importanți, gata să împărtășească aceeași dragoste pentru aventură.

Partenerul principal al „Aventour la feminin” este TEXTAR, lider mondial în echipamente de frânare. Este recunoscut ca furnizor oficial pentru toate mărcile importante din domeniu și va avea grijă să frânăm la timp și în siguranță. Foarte important, le va preda fetelor o lecție de conducere defensivă. 

Nu puteam pleca la drum cu două mașini electrice și una plug-in hybrid, fără să avem alături de noi cel mai important jucător pe piața punctelor de încărcare din România și sud-estul Europei. RENOVATIO se alătură „aventurului” cu energie bună, livrată prin cele mai rapide prize. 

Ce ar fi un tur dedicat femeilor fără un partener cu o experiență uriașă în zona produselor de îngrijire și înfrumusețare. Și de unde putea veni acest partener, dacă nu din Franța. SEPHORA ROMÂNIA se alătură turului pentru că înțelege nevoia unor produse cosmetice special adaptate mobilității. 

Într-un astfel de tur ai nevoie de plăți ușoare, făcute cu un card care garantează rapiditate și servicii premium. Indiferent de comerciant, de zonă și de tipul afacerii. Prin urmare, în „Aventour la feminin” vom fi ajutați de prietenii de la MASTERCARD

Pe parcursul celor 4 zile vom căuta să descoperim locuri spectaculoase din țară. Iar pentru asta va trebui să ieșim de pe drumurile cunoscute și chiar să ne îndepărtăm de confortul restaurantelor. Nici o grijă. Serviciul de livrare TAZZ a promis că ne va alimenta cu mâncăruri alese, comandate de la bucătăriile din zonă. 

Vor fi zile lungi, cu mulți kilometri, și rezervele de energie ar putea fi pe minus. Așa că n-am ezitat să luăm alături de noi și o cafea premium: DAVIDOFF

Pentru că ne dorim să găsim locuri speciale, cu povești speciale, ne-am luat drept ghid CARDUL RADIO GUERILLA, oferit de Libra Bank. Acesta ne va indica avanposturile unde beneficiem de discounturi de nerefuzat.

***

Aventour la feminin este un proiect dedicat exclusiv femeilor, desfășurat alături de 4 dintre cele mai noi mașini lansate în România

 

8-11 iunie

 

Un proiect
AUTOMARKET ȘI EVA

 

Proiect prezentat de:

TEXTAR

 

Parteneri:

RENOVATIO E-CHARGE

SEPHORA

MASTERCARD

DAVIDOFF

TAZZ

CARDUL RADIO GUERILLA

MAI MULT DESPRE: mazda, Eva, automarket, Aventour, Mazda CX-30