Anorexia, vedeta printre vedete

Pentru a fi slabe 'la televizor', multe celebritati se infometeaza si isi distrug ireversibil sanatatea.

Pentru a fi slabe 'la televizor', multe celebritati se infometeaza si isi distrug ireversibil sanatatea. Numarul vedetelor care adopta regimuri de viata draconice numai si numai pentru a da bine pe sticla este in crestere, insa putine sunt cele care recunosc ca au probleme. Mai mult decat atat, aceasta boala a cam trecut bariera ecranului, afectandu-le si pe tinerele care se viseaza vedete, la un moment dat, sau nu numai.

"500 de calorii era tot ce mancam intr-o zi"


Aceasta este declaratia soc pe care au facut-o fetele de la Cheeky Girls, care au recunoscut ca, la inceputul carierei lor, au avut mari probleme de sanatate din cauza anorexiei. Comportament specific persoanelor care sufera de anorexie, minciuna, a fost principala arma a tinerelor de 20 de ani, ca sa-si ascunda problema. Isi minteau mama ca mananca la restaurant si, mai mult decat atat, fabulau in ceea ce priveste cantitatea de mancare pe care o consumau. La o inaltime de 1.60 m, Monica si Gabriela Irimia aveau cate 42 de kilograme. O greutate sub limita normala la o asemenea constructie.

In afara imaginii infioratoare pe care o afisau, fetele au descoperit ca au pietre la rinichi, ulcer la stomac, iar parul le cadea in cantitati considerabile. Si, poate cea mai ingrijoratoare reactie dintre toate, a fost oprirea menstruatiei.

Gemenele cred ca toata aceasta poveste urata a inceput in 2002, in momentul in care s-au mutat in Marea Britanie, dupa ce mama lor a divortat si s-a recasatorit. In aceeasi perioada au participat la concursul de televiziune "Popstars: The Rivals", show care le-a adus consacrarea la nivel mondial. Si totusi...

"Ne simteam ca prinse intr-o capcana", declara Gabriela, pentru Dailymail.co.uk. "Intotdeauna trebuia sa facem ce ne spuneau altii. Aveam putini prieteni, pe care nici nu aveam timp sa-i vedem". Apoi, in 2003, casa lor de discuri, Telstar, a intrat in faliment, datorandu-le acestora 1,3 milioane de lire sterline. Fetele au intrat in depresie si frustrarile le-au afectat corpurile.

Si, daca lucrurile se opreau aici, era bine, insa la putin timp dupa acest episod, Gabriela a devenit dependenta de laxative. "Stiam ca nu era o buna metoda pentru a slabi, asa ca am inceput doar cu unul pe zi, dar apoi, dupa o vreme, luam cate trei. 18 luni mai tarziu, deja luam cate cinci".

A avut de infruntat dureri atroce de stomac, constante, stiind ca putinele alimente pe care le manca, oricum nu raman prea mult timp in corpul sau. Astfel, concertele au devenit o adevarata provocare pe masura ce laxativele "preluau controlul".

Interpretarile pe scena insemnau si costume sumare - gemenele purtau pantaloni foarte scurti si topuri minuscule. Observand ca abdomentul Gabrielei este acum mai plat decat oricand, Monica a inceput si ea sa ia laxative inainte de concert. Fiecare dintre ele traia cu doar circa 500 de calorii pe zi.
1 Septembrie 2009