Will şi Kate: 5 detalii revoluţionare ale nunţii regale

28 Aprilie 2011

Nunta Prinţului Willam şi a lui Kate va fi una ieşită din tiparele Casei Regale. Nu va avea reguli prăfuite, nu va fi una "scorţoasă" cum a fost cea din 1981 a Prinţului Charles şi a Dianei. Se pare că Regina Elisabeta a II-a este capabilă să accepte destule compromisuri în cazul nunţii nepotului său, sperând astfel să lase în umbră trecutul nu foarte strălucitor al căsătoriilor Familiei Regale.



Deşi viitoarea soţie a Prinţului William poartă inelul de logondă pe care l-a purtat şi Diana, este destul de iubită de britanici, are aceleaşi pasiuni ca "Prinţesa inimilor", a copiat-o Lady Di atunci când a venit vorba de jurămintele pe care le va rosti, Kate a reuşit să se impună destul de bine în faţa Casei Regale. Iată cele 5 detalii revoluţionare ale nunţii secolului.

 

Pe 29 aprilie, Eva.ro va realiza un live news a nunţii regale

 

Credit foto: Mediafax

Rochia de mireasă - creaţie proprie

Când "femeia de rând" Catherine Middleton va păşi pe aleea centrală de la catedrala Wesminster, la Londra, planeta întreagă nu va avea ochi decât pentru rochia pe care a ales-o mireasa: pentru că ţinuta va arăta personalitatea şi stilul acesteia, dar şi ce fel de regină ar putea fi. Spre deosebire de Lady Di, care a fost practic obligată să îmbrace o anumită ţinută, Kate a fost cea care şi-a creat rochia: "Rochia sa nu este o simplă rochie de mireasă, ci un fel de drapel uriaş, simbolizând gusturile sale, angajamentul (sau non-angajamentul) faţă de trenduri, atitudinea sa faţă de bani, în momentul în care ţara trece printr-o criză economică", a spus Alexandra Shulman, redactor-şef al versiunii britanice a publicaţiei Vogue. Mama lui William, prinţesa Diana, a purtat o rochie voluminoasă, cu o trenă lungă, la nunta cu prinţul moştenitor Charles, în 1981, însă în prezent moda cere o ţinută mai lejeră. Şi cu siguranţă Kate va dori să îşi pună în valoare silueta subţire. Iată un compromis la ceea ce se anunţă a fi nunta secolului...

Will şi Kate vor avea torturile copilăriilor lor

Kate Middleton şi Prinţul William vor avea fiecare propriul tort la nuntă. Dacă de obicei torturile de nuntă la Familia Regală britanică erau din ciocolată, conţinând chiar alcool, de această dată, mirii au convenit ca fiecare să aibă un tort după gustul propriu. Will va avea un tort după o reţetă asemănătoare salamului de biscuiţi, care va conţine ciocolată şi biscuiţii McVite’s Rich Tea, iar Kate a ales un tort mai sofisticat, din mai multe straturi diferite, care va fi decorat cu fructe proaspete şi flori. "Ne va fi foarte uşor să facem tortul deoarece Kate ştie exact ce vrea şi cum trebuie să arate, dându-ne fiecare detaliu. Nu prea s-a întâmplat asta la nunţile anterioare, miresele fiind în general indecise", a spus un reprezentant al Casei Regale.

Kate, însărcinată?

Tabloidele britanice susţineau acum câteva zile că viitoarea prinţesă ar fi gravidă, iar anunţul oficial va fi făcut după luna de miere, evitând astfel scandalul unui urmaş nelegitimat de căsătorie la tronul Marii Britanii. "Absurd" şi "Cu siguranţă fals", a ripostat Palatul Buckingham. Un răspuns prea rapid şi prea revoltat, menit parcă să pună capăt şirului de compromisuri şi abateri de la tradiţia britanică...

SUA, mai interesată de nuntă decât Marea Britanie

Statele Unite se arată tot mai avide de noi informaţii cu privire la eveniment, astfel că mediatizarea căsătoriei dintre prinţul William şi Kate Middleton este mult mai puternică peste Ocean decât în Regat. Potrivit companiei Nielsen Co, 0,20% dintre ştirile publicate pe versiunile online ale revistelor şi magazinelor americane fac referire la nunta regală, în timp ce în Regat procentul este mult mai mic, de numai 0,08%.

Fostele iubite ale lui Will, pe lista de invitaţi

Ziarele engleze au anunţat că se preconozează că la ceremonie vor participa peste 2.000 de oameni, printre aceştia numărându-se şi câteva foste prietene ale prinţului William, care se pare că nu au nimic împotrivă să vadă cum au ratat să ajungă prinţese. La ceremonie, în primul rând, cum era normal, vor sta Regina, ducele de Edinburgh, prinţul Charles, ducesa de Cornwall, Camilla şi prinţul Harry. Şi tot în primul rând vor sta David şi Victoria Beckham şi Rowan Atkinson. De pe lista invitaţilor lipsesc foştii prim-miniştrii ai Marii Britanii -  Gordon Brown şi Tony Blair, motivul invocat fiind lipsa de loc, însă presa britanică speculează că cei doi foşti prim miniştri nu au fost invitaţi pentru că au fost laburişti, având în vedere că Margaret Thatcher şi John Major, foşti premieri conservatori, au primit invitaţie. Interesant este şi faptul că Regele Mihai I, care este invitat la nuntă şi care are 90 de ani, este primul monarh care asistă la cea de-a treia nuntă în Regatul Unit, precedentele fiind cea a Prinţului Charles cu Diana şi a Reginei Elisabetha cu Prinţul Philip. Regele Mihai va fi însoţit de Principesa Margareta şi Principele Radu.