Vedete care au promovat veganismul, dar și-au schimbat părerea după un timp

12 Iunie 2023
Veganismul, cu toate beneficiile lui potențiale, poate deveni un teren minat dacă nu este gestionat cu grijă. Aici nu vorbim despre riscul de a te plictisi de fasolea neagră și quinoa, ci de pericolele deficitului de nutrienți esențiali.
 
Ai auzit de vitamina B12, fier, calciu, iod și acizii grași omega-3? Ei bine, aceste vedete sigur au auzit, pentru că majoritatea acestor substanțe esențiale sunt găsite în alimentele de origine animală.
Ignoră-le și te poți trezi cu anemie, oboseală, probleme neurologice și chiar probleme cu sistemul imunitar.
 
Haideți să ne îmbarcăm într-o călătorie în lumea vedetelor care au încercat să joace în echipa veganilor, dar au părăsit terenul înainte de finalul meciului.
 

Iată despre cine este vorba:

 


Natalie Portman

 

Vedeta care a iubit veganismul mai mult decât pe Darth Vader în Star Wars, declarând că este vegană de la 9 ani, a decis să devină vegetariană în timpul sarcinii sale din 2011. Natalie are acum doi copii superbi și sănătoși  cu coregraful francez Benjamin Millepied. 

Zooey Deschanel


Zooey Deschanel, actrița și cântăreața cu vocea de înger, a fost vegană o perioadă dar a renunțat la dietă din cauza intoleranțelor alimentare. Nimeni nu ar trebui să se simtă vinovat pentru că alege să se simtă bine, nu-i așa?

Kristen Bell


Actrița care ne-a făcut să plângem de râs în "The Good Place", a adoptat un stil de viață vegan în 2012 dar a revenit la o dietă vegetariană după sarcina sa, alegând să reintroducă produsele lactate și ouăle.

Anne Hathaway


Deși a adoptat dieta vegană pentru o perioadă, Anne Hathaway a recunoscut că s-a simțit mai bine după ce a reintrodus produsele de origine animală în dieta sa.

Bill Clinton


Bill Clinton a fost, poate, cel mai cunoscut raw-vegan din lume. Fostul președinte, care a adoptat veganismul după problemele de sănătate cu care s-a confruntat, a decis să reintroducă peștele în dieta sa.

Gisele Bündchen & Tom Brady


Acest cuplu de superstaruri a început cu o dietă predominant bazată pe plante dar ulterior au reintrodus unele produse de origine animală, afirmând într-un interviu: „Poate că secretul unei căsnicii de succes este să mănânci împreună un hamburger!” Acest secret nu a funcționat în cazul lor pentru că, în 2022, Gisele și Tom au divorțat, după 13 ani de căsnicie. 

Russell Brand


Cel mai imprevizibil comediant britanic, a fost vegan timp de mai mulți ani dar a declarat că a renunțat la acest stil de viață, spunând că a devenit prea dificil pentru el. Russell Brand, acum în vârstă de 47 de ani,  era vegetarian de la vârsta de 14 ani, devenind vegan din anul 2011, după ce a vizionat documentarul „Forks over Knives”.

Liam Hemsworth & Miley Cyrus


Fratele mai puțin înalt dar la fel de chipeș al lui Chris Hemsworth, a fost și el un susținător al veganismului. Din păcate, a avut niște probleme de sănătate care l-au obligat să reintroducă carnea în dieta sa. Miley Cyrus, fosta lui parteneră, a făcut același lucru, anunțând în cadrul unui podcast din 2020 că problemele de sănătate nu îi permit să mai continue acest tip de dietă. 

Beyoncé


Diva muzicii pop, a încercat veganismul în cadrul unui "challenge" de 22 de zile, pe care l-a promovat pe rețelele sociale. A fost atât de impresionată, încât a decis... să revină la dieta sa omnivoră.

Bear Grylls


Omul de acțiune care ar mânca un șarpe viu înainte de a atinge o salată de quinoa, a fost odată o figură emblematică a veganismului. Acum, la vârsta de 48 de ani, preferă să evite complet legumele în favoarea cărnii roșii. Nu știm exact ce l-a făcut să-și schimbe părerea dar presupunem că a avut de-a face cu lipsa de proteină din dieta sa.

Ellen DeGeneres


În 2008, EllenDeGeneres a adoptat dieta vegană din motive etice. Ulterior această a recunoscut că a reintrodus peștele și produsele de origine animală în dieta sa deoarece se simțea lipsită de energie.
 
Bineînțeles că această dietă poate avea beneficii semnificative dar nu este o soluție universală. Este important ca fiecare dintre noi să luăm decizii informate cu privire la propria dietă, luând în considerare necesitățile și sensibilitățile noastre unice.