Cele zece actrițe de Oscar din 2018

3 Martie 2018
Gala premiilor Oscar, prezentata de Jimmy Kimmel, va fi transmisa în România de Digi 24 și Digi Film, în noaptea de duminica spre luni (4 spre 5 martie), de la ora 01:30, pâna în jurul orei 07.00 dimineața.

Eva.ro vă prezintă actrițele nominalizate în categoriile interpretative, rol principal și rol secundar. Acestea sunt cele mai bune zece actrițe ale momentului, cel puțin în viziunea Academiei Americane de Film. Aflați, din paginile ce urmează, ce personaje întruchipează cele mai bune actriţe ale momentului și care este atuul lor în cursa pentru cel mai râvnit trofeu din industria cinematografică. 

Frances McDormand (rol principal, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

Frances McDormand a făcut un rol „strivitor” în Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, așa că este principala favorita a categoriei.  Nervoasa pe autoritățile locale care nu au fost în stare sa-i dea de urma ucigașului fetei sale, Mildred Hayes (Frances McDormand în una dintre cele mai bune interpretări ale carierei) achiziționează trei panouri publicitare cu scopul de a le atrage atenția polițiștilor. 
Aceste acuzații, puse în mare parte asupra căpitanului Willoughby (Woody Harrelson), devin foarte discutate în oraș, iar majoritatea populației este de partea poliției, considerând ca furia lui Mildred a depășit măsura. 

Saoirse Ronan (rol principal, Lady Bird)

Pelicula o are în centru pe tânăra liceană Christine (Ronan), într-un parcurs al maturizării şi al definirii propriei identităţi. Cu premii obţinute din partea National Board of Review (Greta Gerwig) şi Gotham Awards (Cea mai bună actriţă – Saoirse Ronan), Lady Bird este unul dintre titlurile favorite la Oscar 2018.

Sally Hawkins (rol principal, The Shape of Water)

Guillermo del Toro, consacrat ca unul dintre primele nume în regia de filme fantasy, vine cu The Shape of Water - o poveste de dragoste între o tânără mută (Sally Hawkins) şi un umanoid ieşit din ape, o creatură amfibie. Sally Hawkins își face rolul recurgând doar la mimică și gesturi.

Margot Robbie (rol principal, I, Tonya)

Rolul cunoscutei patinatoare americane Tonya Harding din biopicul „I, Tonya” i-a adus actriţei Margot Robbie o nominalizare la Globurile de Aur și la Oscar 2018. Pelicula redă povestea şocantă a patinatoarei, care a încercat, într-un punct culminant al carierei sale, să-şi saboteze rivala, pe Nancy Kerrigan, în preliminariile Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1994. Harding a fost considerată autoarea unui atac asupra concurentei olimpice Nancy Kerrigan, și - cu toate că filmul o exonerează - fapta lui Harding nu e mai puțin condamnabilă.

Meryl Streep (rol principal, The Post)

Filmul este despre un preşedinte care nu se sfieşte să încalce legea (Richard Nixon) şi un ziar - Washington Post - care preferă să rişte dispariţia de pe piaţă decât să accepte să nu îşi îndeplinească misiunea de a deconspira faptele președintelui.
Meryl Streep (Kay Graham), proprietara ziarului, încearcă să îmbine poziţia de socialite cu rolul ei de antreprenor dar şi cu răspunerea etică faţă de adevăr - şi este personajul care îşi asumă cel mai mare risc în acest film.

Allison Janney (rol secundar I, Tonya)

Joacă rolul mamei abuzive a cunoscutei patinatoare americane Tonya Harding. Foarte autoritară, severitatea femeii și-a pus amprenta asupra fiicei, viitoarea concurentă olimpică. Crescută fără tată, și cu o mamă abuzivă, Tonya nu a avut parte de o educație. Asta a contribuit la alegerile pe care le-a făcut în viitor. Caracterul i-a fost construit, practic, după mamă ei. Toate acestea au făcut, din cariera și viața Tonyei, un dezastru. 

Laurie Metcalf (rol secundar, Lady Bird)

Este considerata una dintre cele mai bune actrițe de teatru ale generației sale. Metcalf joacă rolul mamei critice a personajului titular, Christine McPherson, cunoscută și autoproclamată ca "Lady Bird", o liceană ambițioasă, inteligentă și talentată. Saoirse Ronan și Laurie Metcalf oferă un portret atât de real al relației mamă-fiică! Cele doua se urăsc, se iubesc, vor să scape una de cealalată dar nu pot rezista una fără cealalaltă. 

Mary J. Blige (rol secundar, Mudbound)

Amplasat în mediul rural sud-american în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, „Mudbound” este o poveste epică a două familii îndreptate una împotriva celeilalte de o ierarhie socială nemiloasă, și totuși legate împreună de terenul comun al Deltei Mississippi. Hap și Florence Jackson (Mary J. Blige) au lucrat terenul timp de generații, se luptă cu curaj să construiască un mic vis pe cont propriu, în ciuda barierelor sociale riguros aplicate. 

Lesley Manville (rol secundar, Phantom Thread)

Un rol construit din tăceri, al mimicii, al gesturilor. Lesley Manville este sora creatorului de modă Reynolds Woodstock (Daniel Day-Lewis), creator al casei Woodstock, nume de prim rang în moda londoneză. Cu o răbdare de fier, femeia creează un microclimat, o bulă de protecție, în jurul tipicarului, egoistului, irascibilului şi nevroticului bărbat.

Octavia Spencer (rol secundar, The Shape of Water)

Alături de protagonistă, jucată de Sally Hawkins, Spencer este femeie de serviciu la un laborator guvernamental unde va descoperi un experiment secret. Prinsă într-o viață de familie apăsătoare, comunică mult mai bine cu muta Elisa decât cu propriul soț.
MAI MULT DESPRE: vedete, filme, oscar, actrite