Probleme în Paradis: 10 plaje incredibil de frumoase pe care trebuie să le eviți

Soare, apă curată ca lacrima și nisip, liniște și soare - ce poate fi mai frumos de atât? Cu toții visăm la câteva zile de relaxare pe o plajă superbă, dar uneori Paradisul poate ascunde pericole serioase: rechini, meduze, curenți și chiar localnici care îți pot distruge numaidecât vacanța.

Bright Side ne arată 10 plaje frumoase, dar și periculoase, din toată lumea, care nu duc lipsă de turiști.

Cape Tribulation, Queensland, Australia

În comparație cu alte regiuni ale Australiei, aici nu prea sunt crocodili. Dar ai scăpat doar de o grijă și ai dat de altele dacă vii pe această plajă, unde își fac veacul șerpi agresivi, păianjeni veninoși și meduze. Iar acestea se înmulțesc în sezonul ploios, care durează din octombrie până în iunie.

Shenzhen, China

Plajele din Shenzhen sunt destinații de vacanță populare atât pentru localnici, cât și pentru turiști. În vârf de sezon sunt atât de aglomerate, încât nici n-au loc să arunci un ac, iar de aici rezultă principalul risc: accidentele sunt frecvente și în cele mai multe sunt implicați copii.

New Smyrna Beach, Florida, Statele Unite

Deși este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Florida, trebuie să fii foarte atent. Aici rechinii atacă des înotătorii - din 112 cazuri raportate în SUA în 2007, 17 au avut loc aici. Potrivit Guinness Book of World Records, New Smyrna Beach este "capitala mondială a atacurilor rechinilor". Pe lângă rechini, trebuie să ai grijă și la hoți și să stai cu ochii pe bagaje și pe buzunare.

Maho Beach, Insula Saint-Martin

Maho este un loc foarte popular printre fotografi datorită avioanelor care zboară chiar pe deasupra capetelor turiștilor de pe plajă. Doar o șosea desparte plaja de aeroport. Nici riscul unei prăbușiri, nici zgomotul decolărilor și al aterizărilor nu-i împiedică pe mulți să facă plajă în acest loc neobișnuit.

Insula Heard Island din Oceanul Indian

Deși aparține Australiei, insula se află în apele reci ale Oceanului Indian. Poate că doar înotătorii de iarnă se pot bucura în voie de plaja rece de aici. Iubitorii de surfing extrem vin aici periodic, înfruntând riscul hipotermiei.

Hanakapiai Beach, Hawaii, Statele Unite

Fără îndoială, este una dintre cele mai frumoase plaje din Hawaii. Din păcare, se află la mare distanță de stația de salvmari, iar curenții puternici îi pot trage în larg pe turiști.

Plaja Gansbaai, Africa de Sud

Gansbaai este locul preferat al marelui rechin alb, specie mai întâlnită aici decât oriunde pe Pământ. Agențiile de turism au reușit, însă, să profite de acest lucru, organizând scufundări în cuști pentru turiștii care vor să se apropie în siguranță de acești prădători feroce.

Staithes, Yorkshire, Marea Britanie

Acest sat de pescari atrage mulți turiști și surferi din toată lumea. Dar în ciuda frumuseții sale, Staithes este una dintre cele mai toxice plaje din Europa. Apa infestată de reziduurile deversate de rețeaua de canalizare nu îndeplinește nici standardele minime de siguranță.

Playa Zipolite, Mexic

Poate părea surprinzător că acest loc splendid este numit "plaja morții". Denumirea se trage de la curenții puternici care au ucis mulți oameni aici. Bilanțul victimelor e în scădere de când în zonă acționează o echipă de salvatori foarte bine pregătiți, gata oricând să intervină.

Praia de Boa Viagem, Recife, Brazilia

Rechinii nu s-au mai apropiat de coasta din Recife până în 1992, însă ecosistemul a fost alterat de activitățile umane, inclusiv de pescuitul intensiv. În ultimii ani, mai multe atacuri ale rechinilor au avut loc în apropierea plajei.