8 imagini prelucrate în Photoshop care au păcălit întreaga lume

În prezent, imaginile de necrezut care circulă pe Internet sunt catalogate rapid ca fiind "photoshopate". Dar cu ani în urmă, când tehnicile de editare foto nu erau la fel de bine cunoscute publicului larg, fotografiile modificate reușeau să păcălească foarte mulți oameni. Aceste imagini au devenit de-a lungul timpului faimoase tocmai pentru că păreau de necrezut.

Iată opt imagini care circulă pe Internet și care i-au păcălit pe oameni ani la rândul:

Snowball, pisica uriașă

În 2000, Cordell Hauglie și-a mărit pisica într-o imagine folosind un program de editare foto. Totul pentru a se distra alături de prietenii săi. Dar destul de rapid, imaginea a făcut înconjurul lumii, iar el a devenit faimos. Pisica lui avea dimensiuni cât se poate de normale.

Scheletul gigantic

Această imagine a fost creată pentru un concurs Photoshop de pe site-ul Worth1000.com. Dar a fost atașată unei știri false despre descoperirea unui schelet gigantic în Siria, iar oameni din întreaga lume au crezut că este reală.

Rechinul care atacă elicopterul

Oamenii susțineau că această imagine a fost desemnată de National Geographic drept Fotografia Anului. Dacă ar fi fost reală, în mod sigur ar fi câștigat premii importante, dar este un fals creat în Photoshop.

Ceasul care călătorește în timp

Această farsă merită un premiu pentru originalitate. Un ceas elvețian în miniatură ar fi fost descoperit într-un mormânt antic din China. Este în continuare considerată drept "dovadă" de către cei care susțin că este posibilă călătoria în timp. De fapt, ceasul găsit în mormântul sigilat vechi de 400 de ani este doar o imagine editată.

Turistul

Această imagine tulburătoarea din 11 septembrie 2001 este, de fapt, o farsă crudă, care nici măcar nu a fost făcută pentru publicul larg. Cel care a creat-o a lipit două imagini pe care le-a distribuit prietenilor, dar fotografia a ajuns rapid să circule în întreaga lume. 

Țigări cu marijuana

După legalizarea consumului de marijuana în anumite state din SUA, a început să circule pe Internet o fotografie cu țigări Marlboro care ar conține acest drog. Dar este o farsă pe care mulți oameni au crezut-o.

Uragan deasupra orașului New York

În anul 2012, Uraganul Sandy a lovit coasta de est a Statelor Unite și Insulele Caraibe. O imagine apărută pe rețelele de socializare a provocat panică în rândul locuitorilor din New York. În fotografie se putea observa furtuna masivă pe cerul orașului din America. Dar imaginea a fost un fals, creat în Photoshop.

Cel mai mare câine din lume

La fel ca și în cazul celei mai mari pisici din lume, această imagine care circulă adesea pe internet este una editată. 
MAI MULT DESPRE: fotografii, imagini, photoshop