10 locuri unde te poți duce pentru o vacanță romantică perfectă

Fie că preferi plajele exotice sau priveliştea impunătoare a Alpilor există foarte multe locuri unde te poţi duce pentru o vacanţă romantică perfectă. Descoperă câteva idei!


Dacă vrei să petreci o vacanţă romantică perfectă ai atât de multe opţiuni pe lumea aceasta, însă bineînţeles că totul depinde de gusturile fiecăruia sau de bugetul pe care-l aveţi alocat. Destinaţiile exotice precum Bali, Maldive sau Thailanda sunt la mare căutare şi vei găsi oferte atractive propuse de diverse agenţii de turism.

Se pare că potrivit unui studiu, românii preferă tot mai mult să călătorească în destinații exotice cu plajă și plătesc, în medie, 1.400 euro/persoană pentru un sejur, majoritatea alegând să meargă împreună cu familia.
Primele cinci locuri în preferințele turiștilor români sunt ocupate de Maldive, Thailanda, Republica Dominicană, Bali și Cuba.

Iată câteva dintre cele mai spectaculoase locuri pe care le poţi alege pentru o vacanţă romantică perfectă. Printre acestea se regăsesc şi destinaţii montane cu privelişte magnifică pentru iubitorii de munte şi răcoare:

Ubud, Bali, Indonesia

Este locul perfect în care poţi să evadezi cu persoana iubită. Natura luxuriantă, aerul proaspăt şi ospitalitatea localnicilor fac din acest loc unul dintre cele mai căutate obiective turistice pentru o vacanţă romantică perfectă.

Katikies Hotel, Santorini, Grecia

Este un hotel de lux, iar dacă îţi permiţi să stai aici vei avea o vacanţă romantică perfectă. Este situat pe una din stâncile Calderei, la o altitudine de 300 metri faţă de Marea Egee, în luxosul oraş Oia, din nordrul insulei Santorini. Numeroasele sale piscine beneficiază de vedere panoramică şi de umbră dacă vrei să-ţi petreceţi toată ziua admirând priveliştea.

Terme di Saturnia în Italia

Ascunse între dealurile Toscanei, apele bogate în sulfur ale acestui izvor au tot timpul anului aproximativ 37 de grade Celsius. Este o locaţie magnifică pentru o vacanţă romantică perfectă indiferent de perioada în care alegeţi să mergeţi. 

Plaja Ascunsă în Insulele Marieta, Mexic

Potrivit site-ului Bright Side, această plajă a fost formată în urma exploziei unei bombe, aruncată accidental în timpul unor experimente militare realizate la începutul anilor 1900. Este o plajă atât de impresionantă încât a fost numită Loc de Patrimoniu UNESCO. Nu este uşor să ajungi la ea, de aceea trebuie să treci printr-un tunel de 15 metri pentru a te bucura de această privelişte.

Insula Vaadhoo, Maldive

Este locul perfect pentru plimbări romantice pe plajă după apusul soarelui. Plajele întinse, înţepate de luminiţe fosforescente albastre produse de fitoplancton conferă o privelişte idilică şi un calm aparte acestui loc.

Cascada Seljalandsfoss, Islanda

Vizitată la apus, această cascadă se transformă într-un loc foarte romantic. Seljalandsfoss este una dintre cele mai vizitate cascade din Islanda şi este spectaculoasă pentru că ai acces pe stâncile alunecoase din spatele apei, astfel că apusul pe care îl poţi surprinde de acolo va oferi o privelişte deosebită.

Hotelul Kakslauttanen, Finlanda

Unul dintre cele mai frumoase locuri in care iţi poţi petrece vacanţa este Kakslauttanen, staţiune situată in Finlanda, in apropierea cercului polar, care adăposteşte 20 de „camere” de hotel, similare unor igluuri. Doar imaginează-ţi cum se vede cerul noaptea, în timp ce stai întins în pat!

Paradise Beach, Hong Island, Thailanda

Nisipul alb şi fin, apa clară şi priveliştea de vis au atras mulţi turişti fascinaţi de Insula Hong din Thailanda. Este una dintre locaţiile preferate de multe cupluri pentru o vacanţă romantică.

Laguna Albastră, Islanda

Temperatura apei oscilează între 36 și 40 de grade Celsius și se spune că are efecte benefice pentru piel, datorită  amestecului de siliciu, săruri minerale, sulf şi alge. Reprezintă o atracţie importantă pentru cei care vizitează Islanda.

Cesana Torinese, Italia

Un loc exclusiv si plasat strategic în centrul Alpilor, această staţiune montană oferă o privelişte de vis pentru iubitorii de munte. Este un loc potrivit pentru o vacanţă romantică perfectă, indiferent de sezon!