Ţelina scade colesterolul

Ţelina este folosită în special pentru condimentarea mâncărurilor, însă are şi numeroase calităţi medicinale. De sute de ani, ţelina a fost folosită în tratarea hipertensiunii arteriale, afecţiunilor reumatice, gutei şi asteniilor sexuale.
Ţelina este folosită în special pentru condimentarea mâncărurilor, însă are şi numeroase calităţi medicinale. De sute de ani, ţelina a fost folosită în tratarea hipertensiunii arteriale, afecţiunilor reumatice, gutei şi asteniilor sexuale.

Ţelina este o sursă excelentă de vitamina C, fibre, potasiu, folaţi, mangan si vitamine B6. De asemenea, mai conţine şi calciu, vitamina B1, vitamina B2, magneziu, vitamina A, fosfor şi fier.
Iată 4 motive pentru care ţelina nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta.

1. Reduce tensiunea arterială.
Efectul ţelinei asupra tensiunii arteriale este cunoscut în medicina chineză încă din cele mai vechi timpuri. Ţelina conţine substanţe care ajută la relaxarea muşchilor din jurul arterelor şi permit dilatarea vaselor de sânge.

2. Scade colesterolul. Eficienţa ţelinei în reducerea colesterolului a fost demonstrată în urma testelor efectate pe animale.
În opt săptămâni, extractul de ţelină s-a dovedit a fi eficient în reducerea nivelului de colesterol la animale.

3. Este un diuretic natural. Datorită conţinutului bogat în potasiu şi sodiu, ţelina stimulează producerea urinei, ajutând organismul să elimine excesul de lichide.

4. Previne cancerul.
Conţine substanţe care protejează împotriva radicalilor liberi.