Frumuseţea ta: 6 alimente care fac ravagii tenului tău. Ce să eviţi

Unele alimente acţionează din interior în defavoarea tenului tău. Ca să ai un ten hidratat, curat şi sănătos trebuie să ştii ce-ţi face rău şi să nu exagerezi cu acele alimente.
1. Sarea

Mare atenţie la câtă sare consumi, deoarece dacă exagerezi vei avea probleme cu cearcănele şi pungile sub ochi. O cantitate prea mare de sare determină retenţia apei în corp, lucru care favorizează umflarea diverselor zone. Iar, cum pielea din jurul ochilor este foarte subţire, aici vei observa prima dată acest efect neplăcut.

Trebuie să ştii că problema se agravează la vârsta mijlocie, când retenţia de apă va face foarte vizibile pungile sub ochi.


2. Zahărul rafinat

O dietă bogată în zahăr rafinat afectează cel mai grav tenul, deoarece slăbeşte structura pielii, distrugându-i colagenul.
Acest lucru favorizează apariţia liniilor fine şi a ridurilor. Prin urmare, nu ciocolata în sine este un produs care-ţi dăunează tenului, ci cantitatea de zahăr care se regăseşte în ea. Dacă pofteşti la ciocolată şi ai probleme cu tenul, cea mai bună soluţie ar fi să optezi pentru 2-3 pătrăţele de ciocolată cu un conţinut ridicat de cacao (peste 70%), deoarece va avea mai puţin zahăr.


3. Crustaceele

Creveţii, crabul şi homarul sunt câteva dintre alimentele pe care dacă le consumi în cantităţi ridicate pot agrava problemele pe care le ai cu acneea.
Acest lucru apare din cauza conţinutului ridicat de iod care se regăseşte în aceste produse şi care favorizează apariţia acneei. De asemenea, algele marine şi spanacul sunt alte alimente cu un conţinut ridicat de iod. Potrivit specialiştilor este recomandat ca persoanele care au probleme cu acneea să consume aceste produse doar de câteva ori pe lună, nicidecum săptămânal.


4. Laptele

Un consum ridicat de lapte are un efect negativ asupra tenului, agravând acneea, după cum arăta un studiu realizat în urma cu câţiva ani. Dar, un alt studiu realizat în 2012 în Italia scoate la iveală o asociere între consumul de lapte degresat şi agravarea acneei, din cauza hormonilor care se regăsesc în lapte.
Aceştia stimulează anumite glande să producă o cantitate mai mare de sebum, potrivit specialiştilor de la American Academy of Dermatology.

Rozaceea este o altă problemă care poate să fie agravată de un consum ridicat de lapte.


5. Alimentele cu un indice glicemic ridicat

Toate produsele care au la bază făina albă rafinată (pâinea, pastele, prăjiturile, fursecurile), cartofii prăjiţi şi siropul de porumb fac ravagii pe tenul tău. Acestea generează o creştere bruscă a glicemiei şi au un efect negativ asupra aspectului pielii.


6. Alcoolul

Are efect diuretic, ceea ce înseamnă cu cât îl consumi în cantitate mai mare cu atât va fi mai accentuat efectul de deshidratare al organismului.
Pielea ta va avea de suferit, deoarece se va desihidrata foarte tare şi va fi predispusă la apariţia ridurilor.