Dr. Oz: Lista alimentelor acide. Cum îţi afectează sănătatea?

O dietă bogată în carne şi produse lactate creşte aciditatea sângelui, predispunând organele interne la inflamaţii care îmbolnăvesc celulele

Alimentele care generează o mare aciditate odată ingerate pot să afecteze rinichii, ficatul şi predispun la diabet, avertizează Dr. Oz. Prin urmare, este recomandat să reduci consumul alimentelor acide şi să introduci în regimul alimentar mai mult alimente alcaline.

O dietă formată din 80% alimente alcaline şi 20% alimente acide este esenţială pentru sănătatea organismului şi ne fereşte de boli grave precum cancerul, susţine medicul Robert Morse în cartea sa “Să trăim sănătos fără toxine”.

Prin consumul ridicat de alimente alcaline se ajunge la regenerarea ţesuturilor, deoarece acest tip de alimente au un rol antiinflamator odată ajunse în corp. Astfe, riscul de a te îmbolnăvi de afecţiuni grave este unul mult diminuat. “Bolile nu sunt altceva decât semnale şi simptome care reflectă nevoia organismului de a se curăţa şi reconstrui. Alimentele proaspete, care nu sunt preparate, şi mai ales fructele au proprietăţi de autopurificare. Nu numai că aceste alimente hrănesc organismul, dar ele îi menţin şi curăţenia interioară”, explică dr.
Robert Morse.


Lista alimentelor acide


Nu trebuie să renunţi definitiv la alimentele acide, doar să le reduci consumul. Iată lista cu 23 de alimente acide care a apărut pe site-ul oficial al emisiunii "The Dr. Oz Show":

1. Iaurtul semi-degresat
2. Laptele
3. Untul
4. Lintea fiartă
5. Pâinea albă
6. Spaghetele din făină integrală
7. Orice produs de panificaţie cu făină albă
8. Alunele prăjite
9. Nucile
10. Hot dog-ul
11. Carnea de pui
12. Carnea slabă de vită
13. Mezelurile
14. Păstrăvul
15. Oul fiert tare
16. Ovăzul
17. Orezul brun
18.
Somonul
19. Conserva de ton
20. Mozzarella
21. Conserva de sardine
22. Carnea de curcan
23. Toate tipurile de brânză.


Alimente alcaline, bune de consumat în orice cantităţi


Pentru a contrabalansa consumul moderat de alimente acide este necesar să consumăm o cantitate mult mai mare de alimente care au un efect alcalin odată ce ajung în corp. Iată care sunt aceste alimente:

  • mere
  • caise
  • fructe cu boabe mici
  • cireşe
  • nuca de cocos
  • curmale / smochine / stafide
  • grepfrut
  • lămâi
  • struguri
  • pere
  • piersici
  • ananas proaspăt
  • rodii
  • căpşuni
  • mandarine
  • migdale
  • avocado
  • fasole verde şi uscată
  • sfeclă
  • gogoşari
  • broccoli
  • varză de Bruxelles
  • varză roşie şi albă
  • morcovi
  • ţelină
  • conopidă
  • porumb
  • castravete
  • mărar
  • vinete
  • usturoi
  • hrean
  • praz
  • salata verde
  • măsline
  • ceapă
  • pătrunjel
  • dovlecel
  • dovleac
  • ridiche
  • mazăre
  • varză acră
  • spanac
  • roşii (galbene)
  • cartof
  • oţet
  • lapte bătut
  • zer crud
  • amarant
  • mei
  • quinoa
  • ulei de măsline
  • condimente naturale
  • ceai din plante medicinale.