Ce să mănânci când ești la detox? 6 idei de mese rapide și consistente

Ai mâncat prea mult în weekend și simți nevoia să faci o detoxifiere câteva zile? Nu trebuie să te înfometezi, ci să alegi combinațiile sănătoase. Iată ce să mănânci când ești la detox!

Este de preferat să eviți lactatele, carnea, sucurile carbogazoase, alcoolul și dulciurile în aceste zile în care ți-ai propus să îi dai o pauză sistemului digestiv. Alimentele pe care trebuie să te concentrezi sunt verdețurile, quinoa, legumele, fructele, leguminoasele, grăsimile sănătoase și cerealele integrale.
 

O detoxifiere cu alimente sănătoase, preparate simplu sau în stare crudă este binevenită de câte ori te simți lipsită de energie, balonată și când nu reușești deloc să te concentrezi la muncă. Smoothie-urile hrănitoare, salatele simple, supele-cremă și mâncărurile de legume, preparate foarte simplu te pot ajuta în timpul curei de detoxifiere. Nu trebuie să te înfometezi atunci când ești la detox, ci să mănânci mai puțin, să eviți anumite alimente, să bei mai multă apă și să alegi combinații sănătoase. 

Ca să nu stai pe gânduri în zilele de detoxifiere și să nu ți se pară ceva complicat, iată câteva idei de mese rapide și consistente pe care te poți baza oricând: 

Pachețele de primăvară cu legume

Folosește foile de orez pe care le poți umple cu o mulțime de legume, verdețuri, humus și avocado. Alături de un sos făcut din unt de arahide natural cu puțină apă caldă, fulgi de ardei iute și sos de soia, aceste pachețele de primăvara sunt foarte sățioase. 

Cremă de dovleac, măr și pere

O combinație perfectă pentru zilele de detoxifiere este această supă-cremă în care asociezi perele cu dovleacul și merele. Este o rețetă perfectă pentru cină și o poți face foarte ușor. Se călește puțină ceapă, se adaugă usturoi, dovleac, mere, pere, pudră de curry, scorțișoară și ghimbir. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert, la foc mediu. După ce s-a înmuiat dovleacul se folosește un blender de mână pentru a transforma legumele într-o supă cremoasă. Se ornează cu ulei de măsline, quinoa, semințe de dovleac, sare și piper. 

Cartofi dulci copți și umpluți cu legume

Dacă nu ai fost tentată să-i încerci până acum, poate faptul că nu au deloc grăsimi şi au mult mai puţine calorii decât cartofii albi ar fi un prim motiv întemeiat pentru a-i include în meniul tău. De exemplu, un cartof dulce de dimensiune medie are în jur de 100 de calorii. Cartofii dulci se spală, se șterg bine, se înțeapă cu furculița și se lasă la cuptor până devin moi. Se crestează și se umple fiecare cartofi cu un amestec de verdețuri, fasole boabe și porumb. 

Roșii/ardei umpluți cu quinoa și verdețuri

Quinoa este o sursă excelentă de proteine, astfel că te poți baza pe ea când ești la detox. Amestecă quinoa fiartă cu ceapă, condimente, ulei și verdețuri, folosind această umplutură pentru roșii sau ardei. Se lasă la cuptor cu puțin suc de roșii pentru a obține o mâncare delicioasă.

Varză de Bruxelles cu cartofi dulci la cuptor

O porție generoasă de cartofi dulci amestecați cu varză de Bruxelles, stropiți cu puțin ulei de măsline și lăsați la cuptor constituie o masă hrănitoare și foarte sățioasă. Toate aceste amestecuri de legume la cuptor sunt perfecte pentru zilele în care vrei să faci detoxifiere. 

Salată de quinoa cu năut și morcovi

Poți să faci o salată consistentă care este hrănitoare și potrivită pentru zilele în care urmezi o cură de detoxifiere. Quinoa fiartă se combină foarte bine cu boabele de năut, pătrunjel proaspăt, morcovi, ulei de măsline, sare și piper. 

MAI MULT DESPRE: nutritie, detox, retete detox, idei detox