6 idei de brunch pentru weekend. Rapid și gustos!

Visezi deja la zilele de weekend în care să dormi mai mult și să te răsfeți cu un mic dejun târziu? Încearcă aceste idei de brunch pe care să le încerci în weekend!

Brunch-ul este un mic dejun luat târziu și după care îți lasă gura apă. Fie cu poftești la ceva dulce, cum ar fi clătitele americane sau o tartă sărată cu legume și brânzeturi bune, poți să găsești multe combinații care să-ți răsfețe toate simțurile. 

Iată 6 idei de brunch pentru weekend:

1. Omleta-pizza cu ciuperci și șuncă

Este una dintre cele mai bune combinații ca să-ți satisfaci pofta de pizza, dar fără să consumi făină albă rafinată. Practic ai un blat din ouă peste care pui ingredientele preferate: ciuperci, mozzarella/gorgonzolla, șuncă, frunze de spanac, legume coapte, ton, busuioc, salam uscat, roșii cherry. 

Rețeta pentu omleta-pizza o găsești AICI 

2. Gofre sărate

Dacă ai un aparat de făcut gofre, profită de el și folosește-l pentru a face gofre sărate din ou și legume. Amestecă ouăle cu ceapă, ardei, ciuperci, dovlecel, condimentează compoziția și toarn-o în aparatul de gofre. Obții o omletă delicioasă care arată ca o gofră. Numai bună ca să te răsfeți la brunch. 

3. Clătite americane cu ricotta și lămâie

Cine nu și-ar dori să mănânce în fiecare dimineață o porție de clătite pufoase cu ricotta, sirop de arțar, coajă de lămâie și fructe de pădure? Această combinație este perfectă pentru un brunch, dar și pentru un mic dejun când vrei să te răsfeți.

Poți să prepari aluatul pentru clătite și folosind cacao pentru un gust intens de ciocolată.

4. Bruschete cu avocado, roșii cherry și busuioc

Cumpără o pâine integrală bună pe care să o prăjești pe tigaia grill. Astfel vei obține o felie crocantă, cu aromă delicată de fum pe care trebuie să o freci puțin cu usturoi. Într-un bol separat se amestecă avocado tăiat cubulețe cu roșii cherry, frunze proaspete de busuioc, sare, piper și ulei de măsline. Se pune pe fiecare felie de pâine puțin din salata cu avocado. 

5. Shakshuka

Este o combinație perfectă pentru un brunch. Poți să o faci cu o mulțime de ingrediente, în funcție de gusturile tale. Practic roșiile cu boabele de fasole și ceapă înăbușite constituie o bază hrănitoare în care poți să spargi 2-3 ouă și să pui tigaia la cuptor câteva minute. 

Rețeta de shakshuka o găsești AICI 

6. Quiche fără gluten cu spanac și parmezan

Aceste tarte sărate cu ouă, legume, verdețuri și brânzeturi sunt foarte apreciate la micul dejun și la brunch. Alimentele pe care le combină furnizează nutrienții necesari corpului, fiind un fel de mâncare foarte sățios și hrănitor. 

Rețeta de quiche fără gluten cu spanac și parmezan o găsești AICI 
MAI MULT DESPRE: nutritie, retete, brunch, retete de brunch