Toamna si alimentele care ingrasa cel mai mult

Cand frunzele copacilor incep sa cada, acelasi lucru se intampla si cu multe dintre dietele adoptate pe perioada verii - sunt abandonate. Nu conteaza pentru ca una dintre bucuriile pe care le aduce toamna consta tocmai in diversitatea de alimente.

Daca ar fi posibil, toate mancarurile ar fi "ingropate" in tot felul de sosuri, nesanatoase pentru organism. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa te abtii de la placerea oferita de o bucata de placinta de dovleac sau o clatita inabusita in sirop de artar. Trebuie doar sa cunosti posibilul impact al acestor alimente asupra organsimului. Tine minte: doar grasimile si zaharul le fac atat de gustoase si irezistibile!

Restaurantele si cafenelele isi schimba meniurile si introduc mancarea si bauturile de sezon. Combinatiile cu cafea si bauturile calde cu tone de zahar in compozitie trebuie neaparat evitate.

Daca intentionezi sa-ti pastrezi silueta dobandita cu atata efort pe perioada verii, alege cafeaua neagra (fara zahar) sau ceaiul cu lamaie (daca nu esti un impatimit al cafelei).

In incercarea ta de a ramane la kilogramele dorite pe toata perioada toamnei, nu trebuie sa-ti refuzi fiecare placere care te ispiteste. Truc:  fii atenta la informatiile nutritionale.


Alimentele care ingrasa cel mai mult

Lista de mai jos iti va oferi informatiile necesare despre mancarurile cele mai bogate in calorii in perioada toamnei.

  • Carnea rosie ingrasa (exceptie face cazul in care este macra), iar sub forma de friptura se coace in propriile grasimi ore intregi (calorii - 1,243; grasimi - 67,3 gr; carbohidrati - 54,4 gr; proteine - 100 gr);
  • Placinta de dovleac contine foarte multe calorii (calorii - 813; grasimi - 26,6 gr; carbohidrati - 125,7 gr; proteine - 22 gr);
  • Pireul de cartofi cu sos este foarte gustos, insa caloriile acumulate nu vor arata prea bine pe corpul tau (calorii - 562; grasimi - 43,1 gr; carbohidrati - 40,1 gr; proteine - 6,4 gr);
  • Cartofii cu sos sunt bogati in nutrienti, dar daca sunt amestecati cu diverse ingrediente (zahar, lapte sau margarina) au un continut ridicat de grasimi (calorii - 552; grasimi - 19,4 gr; carbohidrati - 90,9 gr; proteine - 7,5 gr) Incearca sa-i consumi copti la cuptor;
  • Sunca la cuptor cu miere. Carnea de porc este bogata in grasimi, iar coapta cu miere se mai adauga si zaharul.
    Nici varianta cu glazura impreuna cu bucati de fructe nu este mai fericita, decat poate in ce priveste gustul (calorii - 456; grasimi - 32,9 gr; carbohidrati - 13 gr; proteine - 25,9 gr);
  • Painea, prajiturelele si placinta coapte pot fi gustoase, dar nu si "benefice" pentru silueta ta (calorii - 428; grasimi - 17,7 gr; carbohidrati - 1363,1 gr; proteine - 6,9 gr);
  • Combinatiile cu cafea nu sunt tocmai lipsite de calorii, desi la o prima vedere ar parea inofensive. Fii atenta totusi la cantitate! (calorii - 310; grasimi - 12 gr; carbohidrati - 37 gr; proteine - 34 gr);
  • Clatite cu sos de artar.
    Clatitele goale nu sunt foarte bogate in calorii, insa in combinatie cu sosul de artar nu sunt foarte potrivite pentru silueta (calorii - 132; grasimi - 5,4 gr; carbohidrati - 17,5 gr; proteine - 3,5 gr, iar 1/4 cana sirop de artar contine 200 de calorii).