Slabeste prin forta mintii!

Ai nevoie tot timpul sa mananci cate ceva? Cui ii este foame, de fapt, corpului sau mintii? Inainte de a incepe orice fel de dieta, invata cum sa-ti potolesti foamea.
O foame foarte nervoasa
 
Combate-ti pofta de mancare continua si vei vedea ca regasirea "formelor pierdute" va fi mai usoara decat crezi. De fiecare data cand esti tentata sa mananci cate ceva, incearca sa te relaxezi si imagineaza-ti ca iti privesti miscarile ca pe un film: observa atent cum mana ta se indreapta spre farfurie, prinde alimentul si il duce spre gura. Incearca sa-ti stabilesti o limita, numarand de cate ori misti bratul pentru a manca.
 
Incearca, de asemenea, sa-ti indrepti atentia asupra prepararii mancarii. Gateste light, renunta la caramele, snacks-uri si tot ce-ti mai placea sa "rontai" in timp ce gateai. Inlocuieste-le cu fructele, ceaiurile sau supele de legume.
 
Nu te lasa prada tentatiei de a imbraca haine lejere.
Iti vor da senzatia ca arati totusi "aceptabil" si ca mai poti manca, deoarece hainele te incap.
 
Foamea nervoasa poate fi combatuta si printr-un mod foarte placut: fa dragoste inainte de cina. Pofta de mancare nu va mai fi asa de mare "dupa". Afirmatia "dragostea ingrasa" este cat se poate de falsa. Iubirea iti da aripi, te face fericit/a, in nici un caz nu-ti creeaza senzatia de foame necontrolata.
 
Ai inceput pentru a nu-stiu-cata-oara o dieta? Nu esti singura. Studiile cele mai recente arata ca 60% dintre femei incearca sa piarda din greutate cel putin o data pe an. Din pacate, de cele mai multe ori, rezultatele intarzie sa apara. Corpul opune rezistenta si toate eforturile tale par sa fie inutile.
Tentatia de a renunta devine tot mai puternica.
 

Pentru a nu abandona planul initial, iata cum trebuie sa infrunti dieta in mod corect:
 
1. Daca nu vrei sa dai gres inca de la inceput, prima regula pe care trebuie sa o respecti este sa nu te supui unei diete drastice, care iti impune sa-ti schimbi radical modul de viata. Din dorinta de a obtine rezultate imediate, ai tendinta de a incepe un regim drastic, iar pentru asta iti impui reguli mult prea severe. Cu cat dorinta de a slabi este mai mare, cu atat stimulii senzatiei de foame, pe care la inceput reusesti sa-i controlezi, devin mai dificil de reprimat.
 
2. Evita sa pronunti cuvantul dieta. Unii dietologi si psihoterapeuti spun ca pronuntarea acestui cuvant duce cu gandul la ingrasare.
 
3.
Incepe programul de slabire atunci cand simti cu adevarat ca asta vrei sa faci si cand vei inceta sa fii mai putin sever/a cu tine insuti/insati.
 
4. Cele mai multe diete nu dau rezultate dintr-un motiv foarte ascuns si feminine totodata: teama de a slabi, care izvoraste din frica subconstientului de a accepta noul. Pentru a depasi aceasta situatie, este fundamental sa alegi o dieta lenta, care sa te ajute sa te obisnuiesti sa traiesti intr-un corp modelat.
 
5. Pentru a nu cadea in tentatia de a abandona dieta, incearca sa intelegi adevaratele motive pentru care vrei sa slabesti si sa tii un regim alimentar corespunzator. Vei vedea ca astfel rezultatele nu vor intarzia sa apara.
 
6.
Nu astepta traditionala zi de luni, inceputul lunii sau al noului an ca sa incepi dieta. Nu conteaza elementul temporal, ci momentul in care te simti psihic pregatit/a si iti doresti cu adevarat o schimbare.
 
7. Tine un jurnal in care sa scrii tot ceea ce mananci in mod normal – te va ajuta sa intelegi raportul cu alimentele pe care le consumi in general.
 
8. Inainte de a incepe o dieta, masoara-ti circumferinta soldurilor, a taliei si a sanilor. Astfel iti vei cunoaste mai bine corpul si vei remarca diferentele dupa o perioada de regim.