Sfaturi pentru reusita dietei

Cand incepem o dieta este important sa tinem cont de urmatoarele sfaturi:

1. Bea 2-2,5 litri de apa pe zi. Numai asa se pot elimina toxinele. Nu uita: corpul nostru este 75% apa !!!

2. Evita consumul de sucuri carbogazoase. In primul rand baloneaza (creste volumul stomacului si totodata volumul de alimente pe care le vom consuma pentru a ne satura va fi  ai mare) si contin multe calorii datorita continutului de zahar. Un pahar de suc are aproximativ 200 calorii. Sucurile naturale (preparate de noi, in casa), ceaiurile si apa sunt sanatoase si se recomanda fara interdictii. Mierea este un indulcitor sanatos si plin de elemente nutritive. Dar nu se va exagera! Este bogata in calorii, dar poate inlocui cu success zaharul.

3. Limiteaza la maximum consumul de cafea, tutun, alcool. Irita stomacul, iar cafeaua si tutunul favorizeaza aparitia celulitei. (Ocazional un pahar de vin este chiar sanatos - dar, totusi, are 7 cal/g!)

4. Redu cantitatea de sare. Aceasta retine apa in tesuturi. Reduci astfel riscul        
aparitiei bolilor cardiovasculare.

5. Nu manca cu cel putin 3 ore inainte de culcare. In timpul somnului  digestia este mult incetinita, iar mancarea va putrezi in stomac. In loc de nutrienti se vor forma toxine.

6. … micile placeri: bomboane, prajituri, chipsuri, produsele de patiserie, etc. nu contin substante nutritive necesare corpului nostru si, in plus,  sunt adevarate bombe calorice! Decat sa mananci o prajitura care furnizeaza 500 calorii si mai creste putin stratul de tesut adipos, mai bine 1,5 kg de fructe proaspete si ai avut de castigat o multime de vitamine  si minerale - adica energie!

7. Mananca doar atunci cand iti este foame!

8. Nu manca citind ziarul sau urmarind emisiunea preferata. Cu siguranta vei exagerea cantitativ!

9. Mesteca bine mancarea pentru o digestie buna!

10. Nu manca sub influenta nervilor. De ce sa iti faci si mai mult rau?        


Informatiile au fost preluate din cartea "Fitness cu Radu", Radu Teodorescu si Luiza Bucur, Editura Coreus Grup, Snagov, 2004.