Sarcina si vergeturile

Una dintre problemele pe care majoritatea femeilor o confrunta atat in timpul sarcinii, cat si dupa nastere, o reprezinta vergeturile. Daca si cum se poate evita aparitia acestora cat timp esti insarcinata si care este solutia pentru a le elimina ulterior sunt intrebarile la care cauti intotdeauna raspuns.

Daca decizi sa devii mama intr-un viitor apropiat, afla ca nu toate femeile au parte de neplaceri in ceea ce priveste vergeturile. Ele apar, de obicei, la jumatatea sarcinii, pe abdomen si sani, iar acest fapt este cauzat de ruperea fibrelor elastice din piele, ca urmare a unei insuficiente de colagen.

Colagenul din piele confera acesteia elasticitate, iar daca pielea ta nu are carente din acest punct de vedere, te poti numara printre mamicile fericite, pentru care aceasta problema nu exista.



O data ce constati ca au aparut vergeturile, nu trebuie sa te alarmezi. Acestea pot fi albicioase sau maronii, insa culoarea nu trebuie sa te ingrijoreze, deoarece tine de pigmentul pe care pielea ta il are. Poti folosi uleiuri sau creme puternic hidratante, cu vitaminele A si E, care contribuie la recapatarea elasticitatii pielii si ajuta la regenerarea fibrelor elastice.

Ceea ce trebuie sa stii este ca nu exista nici un produs minune care sa te ajute sa scapi de vergeturi - cu ajutorul produselor cosmetice poti, cel mult, sa reduci aparitia lor.

La aparitia vergeturilor contribuie si factorii genetici sau dezechilibrele hormonale. De aceea, sarcina, cand corpul tau se confrunta cu modificari la nivel hormonal, este o perioada in care creste posibilitatea aparitiei acestora.

Pentru a le preveni, ai nevoie de un masaj al zonelor predispuse la aparitia vergeturilor, de un consum ridicat de lichide (peste 2 litri pe zi), pentru a evita deshidratarea, un regim alimentar sanatos, bazat pe legume si fructe, dar si de multa miscare.

In a doua jumatate a sarcinii, este foarte indicat sa faci miscare, de la exercitii pentru gravide si pana la plimbari, iar aceasta activitate ar trebui sa ocupe aproximativ o ora in programul tau zilnic.



Ai nascut, esti o mamica fericita, ai un copil sanatos, dar urmele sarcinii inca se mai vad pe trupul tau? Nu este nimic rau in asta. Acestea incep sa se estompeze la aproximativ o jumatate de an de la nastere, dar nu este cu putinta sa le faci sa dispara in totalitate. La unele femei, aceasta schimbare poate sa intarzie pana la un an.

Daca vrei cu orice pret sa scapi de aceasta problema, poti apela la chirurgia estetica, iar o interventie chirurghicala cu laser iti va asigura o piele ferma si fara imperfectiuni. Acesta interventie se face, de obicei, numai daca decizi sa nu mai ai nici o sarcina in viitor.