Dr. Oz: 4 trucuri care te ajută să-ţi remodelezi corpul în 30 de zile

În doar 4 săptămâni poţi să fii mai suplă şi mai sănătoasă dacă urmezi câteva reguli de bază care-ţi vor remodela corpul. Află de la Dr. Oz cum să ai o siluetă de invidiat în doar 30 de zile!

Săptămâna 1: Micul dejun care accelerează metabolismul

Uită de mezeluri sau brânzeturi la micul dejun şi prepară rapid un amestec cu orez brun, care are rolul de a accelera metabolismul. Orezul brun conţine carbohidraţi complecşi, care se digeră lent, şi multe fibre care menţin senzaţia de saţietate pe o perioadă mai lungă. De asemenea, nu uita să bei în fiecare dimineaţă pe stomacul gol un pahar cu apă călduţă şi puţină zeamă de lămâie. Înainte cu o jumătate de oră de fiecare masă principală consumă două pahare cu apă. 

Ingrediente pentru micul dejun:

  • 2 căni de orez brun fiert
  • 1-2 curmale, mărunţite
  • 1 pumn de migdale crude, mărunţite
  • 1 linguriţă de miere de albine naturală
  • 1 cană de lapte de soia sau din seminţe de cânepă.

Amestecă toate ingredientele, exceptând laptele. Apoi toarnă cantitatea de lapte dorită peste orez şi celelalte ingrediente.

Săptămâna 2: Vitamine şi plimbări în pas alert

Ca să ai energia necesară este recomandat să-i asiguri organismului nutrienţii de care are nevoie, în special fier. Dr. Oz recomandă să iei zilnic suplimente cu multivitamine şi minerale. De asemenea, un alt aspect pe care nu trebuie să-l treci cu vederea este de a face plimbări în pas alert. Începe cu 10 minute pe zi, dar setează-ţi un obiectiv realizabil, astfel încât să ajungi să aloci până la 150 de minute pe săptămână pentru plimbările în aer liber. Astfel că deja în a treia săptămână te vei simţi mult mai uşoară, energică şi fără dureri de articulaţii/spate.

Săptămâna 3: Taie dulciurile din meniul tău!

Este momentul să renunţi la dulciurile pe care obişnuiai să le consumi ca gustări între mesele principale. Este recomandat să le înlocuieşti cu fructele proaspete sau uscate, care au un conţinut natural de zaharuri. Nu uita să renunţi şi la zahărul pe care-l consumi cu cafeaua de dimineaţă sau cu ceaiurile pe care le bei pe parcursul zilei.

În locul zahărului alb rafinat, alege: mierea de albine naturală (conţine proteine, aminoacizi şi minerale), siropul de agave (are indice glicemic scăzut) sau extract de stevia (nu conţine calorii).

De exemplu, o reţetă recomandată de Dr. Oz este budinca de căpşuni pe care o prepari amestecând în robotul de bucătărie următoarele ingrediente: 6-7 căpşuni congelate, 200 de grame de tofu, 1 lingură de coajă răzuită de portocală, 1/2 cană miere de albine (opţional), 1 lingură de extract de vanilie sau un baton de vanilie. După ce ai obţinut o budincă cremoasă, se toarnă în castron, se garniseşte cu felii de căpşuni proaspete sau alt fruct şi se lasă la rece.

Săptămâna 4: Alege o masă pe zi din care să excluzi complet produsele animale (carne, ouă, lactate)

Chiar dacă poate să pară ceva foarte dificil pentru unele persoane obişnuite să consume produse de origine animală la fiecare masă, Dr. Oz recomandă aplicarea acestei strategii măcar la o masă principală din timpul zilei. Acest lucru va da rezultate spectaculoase în cazul persoanelor care doresc să slăbească, deoarece carnea nu conţine fibre, iar acestea sunt esenţiale pentru a scăpa de kilograme şi de a potoli foamea.

Chiar şi carnea slabă are un conţinut de grăsimi destul de ridicat, din care majoritatea sunt saturate (grăsimi rele care afectează inima). Surse alternative de proteine sunt: fasolea boabe, lintea, năutul, quinoa, amaranth-ul, meiul, mazărea, soia şi orezul brun.

MAI MULT DESPRE: dieta, kilograme, silueta, Dr Oz, mehmet oz