Dieta pentru vacanta de vara

Gata cu planurile de vacanta? V-ati luat deja biletele de concediu? Atiinceput inevitabila goana prin magazine in cautarea costumului de baieperfect si a celorlalte nimicuri si accesorii tipic feminine care sava transforme in atractia plajei in aceasta vara? Si, in graba mare,presate de zilele care se scurg in viteza, ati fi tentate sa apelatisi la fondurile pe care le-ati rezervat vacantei pentru a va face inultimul moment un abonament la diverse cabinete de infrumusetare?

Strategia nu-i tocmai rea dar daca tot sunteti dispuse sa facetiunele sacrificii, de ce nu ati incepe chiar cu o ajustare a dieteidumneavoastra?
Pe langa faptul ca va va face sa aratati mai supla, va veti simti si multmai in forma, mai plina de viata si, mai ales, pregatita de distractii!Oricum, caldura de afara va va veni in ajutor, diminuandu-va pofta demancare. Iar acum puteti inlocui cu usurinta alimentele hipercaloricecu cele sarace in calorii - legumele si fructele - care se gasesc dinbelsug in toate pietele.

Iata un regim care va va ajuta sa pierdeti 3-4 kg intr-o luna, astfelincat sa nu va epuizati organismul si sa va asigurati in acelasi timpsi necesarul zilnic de proteine, glucide, lipide si vitamine. Dietaprezentata asigura aproximativ 1500 calorii pe zi si este astfel alcatuitaincat sa permita realizarea unei activitati fizice si intelectualenormale.

Luni:
- Dimineata: lapte 250 ml, miere 20g, paine 30g, unt 5g, sunca 50g;
- Ora 10: fructe 200g;
- Dejun: crema de legume 300 ml, pui fript 100 g, salata de castraveti100 g, paine 20 g, fructe 100 g;
- Ora 16: iaurt 250 g, biscuiti 30 g;
- Cina: sufle de peste, lapte de pasare.

Marti:
- Dimineata: lapte 250 ml cu cacao, zahar 10g, unt 5g, paine 30g, miere30g;
- Ora 10: cartofi copti 100g, unt 10g;
- Dejun: supa crema de legume 200 ml, friptura la gratar 200g, sote delegume 100g, jeleu de fructe 100g;
- Ora 16: suc de fructe 150 ml, ou fiert;
- Cina: peste rasol 150g, garnitura de legume 100g, compot de fructe200 ml.

Miercuri:
- Dimineata: ceai cu zahar si lamaie, unt 5g, paine 30g, telemea 50g,o rosie;
- Ora 10: branza de vaci 100g;
- Dejun: supa cu galuste, musaca de dovlecei cu carne, gelatina de fructe100g;
- Ora 16: creme de ou;
- Cina: salata de cruditati, snitel 100g, compot de fructe 200 ml.

Joi:
- Dimineata: lapte 250ml, paine 30g, unt 5g, cascaval 50g, o rosie,miere 20g;
- Ora 10: oua umplute cu branza de vaci 100g;
- Dejun: crema de dovlecei, pui 100g cu rosii si salata verde 100g,fructe 200g;
- Ora 16: suc de fructe 100g;
- Cina: mamaliguta 200g cu branza 50g si smantana 25g, gratar 100g cusote de legume 150g, fructe 150g.

Vineri:
- Dimineata: cafea cu lapte 250ml, zahar 10g, paine 40g, unt 5g, sunca50g
- Ora 10: branza de vaci;
- Dejun: supa de pasare, friptura de pui 100g, salata de castraveti 100g,fructe 200g;
- Ora 16: orez cu lapte 250g;
- Cina: piure de spanac, muschi cu legume, compot de fructe 200ml.

Sambata:
- Dimineata: ceai cu zahar si lamaie, crenvusti 100g, paine 20g;
- Ora 10: fructe 200g;
- Dejun: ciorba de rosii, antricot 100g cu legume, jeleu de fructe 150g;
- Ora 16: pasta de ou 50g cu paine 20g;
- Cina: dovlecei umpluti cu branza de vaci, peste rasol 100g, sote delegume 100g, fructe 200g.

Duminica:
- Dimineata: lapte 250ml, paine 20g, unt 5g, miere 30g;
- Ora 10: omleta din albus;
- Dejun: gratar 150g, cartofi natur 150g, salata verde 100g, tarta defructe;
- Ora 16: iaurt, biscuiti dietetici 30g;
- Cina: sufle de branza de vaci 30g, salata de cruditati 100g, fructe250g.