Cele mai proaste idei de mic dejun. De asta te îngrași!

De ce nu este deloc recomandat să bei suc proaspăt de portocale la micul dejun sau să mănânci des toast cu avocado? Vezi care sunt cele mai proaste idei de mic dejun!

Unele alimente le considerăm a fi potrivite pentru micul dejun, însă atunci când vrei să slăbești este posibil ca tocmai acestea să-ți saboteze dieta. Descoperă care sunt cele mai proaste idei de mic dejun atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus.


Cele mai proaste idei de mic dejun. De asta te îngrași!

 

Chiar dacă unele sunt recunoscute ca fiind sănătoase, există situații în care aceste combinații trebuie evitate ca să nu-ți sabotezi dieta. Astfel că, dacă ești la cură de slăbire evită să faci aceste alegeri la micul dejun:

1. Sucul proaspăt stors

Chiar dacă ai crede ca sucul proaspăt stors de portocale este o opțiune sănătoasă pentru micul dejun, specialiștii avertizează că acesta nu conferă sațietate și te poate determina să mănânci mai mult în timpul zilei. Sucurile proaspăt stoarse sunt lipsite de fibre, doarece pulpa fructelor este îndepărtată, astfel că nu vei face decât să consumi un număr foarte mare de calorii din zaharuri. În lipsa proteinelor, a fibrelor și a grăsimilor sănătoase, acest mic dejun este total dezechilibrat și nu te ajută să slăbești. 

Renunță la suc și optează pentru un smoothie care conține proteine și grăsimi sănătoase din nuci, semințe, lapte vegetal, verdețuri, semințe de in, legume și o cantitate mică de fructe. 

2. Smoothie numai din fructe

O altă alegere greșită pentru micul dejun este un smoothie numai din fructe. Acesta este dezechilibrat, nu furnizează grăsimi sănătoase și proteine, astfel încât nu conferă sațietate și te împiedică să slăbești. Fructele sunt sănătoase, însă nu trebuie consumate în cantități mari atunci când vrei să slăbești. Limitează-te la 1-2 fructe pe zi!
 
În smoothie-ul de la micul dejun trebuie să adaugi neapărat o sursă de proteine (pudră proteică, iaurt, lapte de soia, tofu) și grăsimi sănătoase (avocado, nuci, unt de nuci, semințe de chia, semințe de in măcinate). De asemenea, un pumn de verdețuri (spanac, kale) va conferi un plus de fibre, esențiale pentru digestie. 

3. Toast cu avocado

Chiar dacă arată foarte apetisant și este inclus în toate meniurile cafenelelor, un toast numai cu avocado nu este indicat la micul dejun. El furnizează grăsimi sănătoase și fibre, însă specialiștii susțin că trebuie să-l completezi cu o sursă de proteine pentru a fi un mic dejun echilibrat care te ajută să slăbești. Adaugă peste toastul cu avocado un ou fiert, o felie de somon afumat, anșoa, brânză sau boabe de năut/fasole. 

4. Terciul de ovăz instant

Pachetele cu terci de ovăz instant trebuie evitate de oricine, nu numai de cei care doresc să slăbească. Acestea pot să conțină îndulcitori artificiali, arome și coloranți care sunt nocive pentru sănătate. De ce să-l cumperi în această variantă când se poate face acasă din fulgi de ovăz fierți în apă sau lapte vegetal, combinați cu nuci/semințe, unt de arahide și fructe de pădure?
 
De asemenea, poți să lași fulgii de ovăz în lapte vegetal sau lapte bătut la înmuiat peste noapte, iar dimineață ăi poți combina după pofta inimii cu ingrediente simple și naturale. 

5. Brioșele din cafenele

Poate crezi că dacă eviți gogoșile, croissant-ul și fursecurile, poți să optezi pentru o brioșă alături de o cafea. Brioșa din cafenele sau magazine nu este o alternativă mai sănătoasă și te împiedică să slăbești. Și brioșele sunt făcute din făină albă rafinată, o cantitate exagerată de zahăr și unt sau margarină, ingrediente care nu sunt recomandate în curele de slăbire.
 
În schimb, dacă știi că acesta este un mic dejun perfect pentru gusturile tale, atunci ar fi de preferat să prepari aceste brioșe acasă. Flosește făina integrală, semințele de in măcinate, uleiul de cocos presat la rece sau puțin avocado (în locul untului) , puțină pudră proteică și îndulcește-o cu zahăr de cocos sau piure de fructe. De asemenea, o poți consuma cu o linguriță de unt de migdale/arahide făcut în casă pentru un plus de proteine. 

6. Sandvișurile cu chiflă din făină albă

Au o mulțime de calorii și nu constituie un mic dejun echilibrat. În loc să consumi un sandviș într-o astfel de chiflă este de preferat să optezi pentru crackerși din secară sau o felie de pâine din făină integrală. Iar dacă vrei să slăbești este recomandat să renunți la pâine și să consumi ouăle împreună cu o salată de verdețuri sau să faci o omletă simplă cu spanac, ceapă și ardei. Vei furniza corpului proteine, grăsimi bune și fibre, fără un aport caloric ridicat. 

7. Cerealele dulci cu lapte

Chiar dacă ți se pre a fi un mic dejun sănătos și foarte rapid, trebuie să eviți îndulcite din comerț, deoarece ele au o cantitate mare de zahăr și aditivi alimentari. Verifică eticheta produsului pentru a constata ce ingrediente au fost folosite. Cerealele integrale cu nuci și fructe uscate sau granola cu ingrediente simple pot să fie opțiuni bune, însă asigură-te că nu conțin zahăr rafinat.