Andreea Marin, preocupată de mâncarea sănătoasă. Descoperă-i meniul!

Vedeta dă lecţii de nutriţie pe Facebook şi ce arată alegerile alimentare pe care le face. Sucul din iarbă de grâu este un ingredient secret al divei.

Vedeta de 39 de ani arată mai bine ca niciodată şi totul se datoreazaă stilului de viaţă pe care şi l-a schimbat radical. Sportul şi alimentaţia sunt printre principalele preocupări ale vedetei şi nu le ignoră nici atunci când are un program încărcat.



Urmează cu stricţete programe de detoxifiere, iar în prezent face doar alegeri alimentare sănătoase, axându-se în principal pe preparatele fără foc şi vegane. După despărţirea de Ştefan Bănică jr. de anul trecut, Andreea Marin a decis să se ocupe mai mult de sănătatea ei şi să slăbească. Şi a reuşit să dea jos 25 de kilograme.

Sucurile "magice" cu care slăbește Andreea Marin

"Respectă-ţi corpul şi sănătatea, nu mânca ceea ce nu-ţi face bine şi cu siguranţă costă - nu te mai păcăli că nu e aşa:).

Exemple negative: un hamburger mâncat cu poftă pe fugă, produse de patiserie înfulecate în grabă cu un suc plin de chimicale alături, produse arătoase şi tratate chimic ce rezistă nepermis de mult, căci nu mai sunt demult naturale... Nu te grăbi. Gândeşte, hrăneşte-te cu cap! Eu nu am făcut-o în trecut, dar cu convingere - şi cu rezultate - am grijă de mine astăzi. Preţuieşte-ţi viaţa!", îndeamnă vedeta pe pagina ei de Facebook.

Iată ce alegeri alimentare face  „Zâna Surprizelor“, după cum reiese din fotografiile postate de ea pe Facebook:

Desert fără zahăr

"Ce vedeţi în imagine e un desert fără zahăr, cremele conţin portocală, mango, morcov, caju, ulei de cocos, afine, mure, coacăze negre, seminţe pentru blat etc. O bunătate! Jucaţi-va acasă, în bucătărie, aveţi curiozitatea de a căuta şi încerca reţete inspirate de natură, renunţaţi măcar o zi pe săptămână la mâncărurile grele tradiţionale şi veţi economisi un buget pe care îl puteţi folosi pentru sănătatea voastră", scrie Andreea Marin pe Facebook.

Mic dejun: Pateu de măsline şi cheesecake raw

"Gustarea de dimineaţă: pate de măsline, caju, roşii proaspete şi pâine integrală -cea mai rapidă, simplă şi gustoasă. Şi delicioasa felie de tort fără zahăr care-mi da energie pentru o zi (ingrediente: migdale, curmale, avocado, cacao, masă de cacao, fructe de pădure şi miere). O zi bună şi sănătate, că-i mai bună decât toate!", scrie Andreea Marin.

Andreea Marin a dat Poliţia în judecată

Prânz: Chifteluţe de quinoa germinată, pâinici deshidratate şi sos de roşii

"Am ales să încerc ceva nou: chifteluţele de quinoa germinată (migdale, ceapă, morcov, ţelină, mărar, pătrunjel, roşii, quinoa, roşii uscate), care sunt însoţite de pâinicile deshidratate cu porumb, ceapă, floarea soarelui şi sosul de roşii cu ierburi după gustul meu. Aveam nevoie de ceva săţios, care să poată fi luat la pachet mâine alături de sucurile mele de fructe şi legume făcute dimineaţă, am o zi tare încărcată şi nu am timp să trec pe acasă sau să iau masa altfel decât pe fugă. Iar ca să mă simt mai uşoară, am în geantă cele 2 pliculeţe de cu un mix natural de plante verzi, germeni, vlăstari şi alge care se dizolvă într-un pahar cu apă", scrie Andreea Marin.

Planul de detoxifiere

"Neaţa! Pentru că mi-aţi cerut un exemplu al meniului meu din săptămâna de detoxifiere, iată "mesele" de azi (fiecare băutură, suc sau supă, are 300 ml):
- dimineaţa: măr verde, pătrunjel, orz, spirulină; următoarele mese sunt din 2 în două ore, dar nu neapărat cu ochii pe ceas, ci cu aproximaţie şi poţi bea mai mult, la nevoie.
- ananas, afine (sau alte fructe de pădure), ginger, coriandru (sau busuioc) , psyllium (acesta se umflă în stomac şi îţi da senzaţia de saţietate, de aceea dispare senzaţia de foame);
- ananas, ginger, coriandru (sau busuioc), psyllium, Eco Green Multivit;
- roşii, morcov, sfeclă, coriandru, spirulină, chili, sare de mare;
- apă alcalină cât mai multă posibil, pentru a reechilibra mediul preponderent acid din interiorul nostru. Apa alcalină se obţine cu adaos de picături de lămâie într-un pahar cu apă plată, pahar de sticlă, nu de plastic (plasticul modifică această calitate a apei) sau adăugăm 10 picături speciale pentru obţinerea apei alcaline, se găsesc pe site-urile cu produse bio. O altă variantă pe care eu nu am încercat-o, deci nu o pot recomanda: apă plată cu o linguriţă de bicarbonat".

Crema de caju şi turmeric cu pâinici deshidratate

"Am promis că revin cu noi idei pentru micul dejun, de data această e vorba de o cremă de caju cu turmeric, un ingredient minunat pe care l-am cunoscut în ţara soţului meu şi pe care îl folosesc în tot felul de combinaţii. Ingredientele cremei sunt: caju, ardei gras, ţelină, ceapă verde, turmeric, sare şi piper. Pornind de la o astfel de cremă, fiecare îşi poate găti acasă variante similare experimentând adăugarea altor ingrediente care va sunt pe plac sau renunţarea la un alt ingredient, pe care nu-l găsiţi sau care nu e pe gustul vostru.

Pâinicile din imagine sunt deshidratate şi, pentru că mi-aţi cerut ieri să revin cu reţete de pâinici, iată din ce sunt făcute cele două variante: a) hrişcă, semniţe de floarea soarelui, seminţe de in şi chimen sau b) pâinici crude, puţin deshidratate, din pulpă de migdale, ceapă, tărâţe psyllium , seminţe de in şi sare. Fireşte că puteţi să renunţaţi la pâinici sau să găsiţi înlocuitori, dar dacă sunteţi la dietă, evitaţi făina albă şi folosiţi doar o felie de pâine la micul dejun, chiar dacă aceasta conţine făină integrală".