Afla cum sa iti mentii silueta cu ajutorul dietei Zona

Chiar daca nu esti o fana a competitiilor, in fiecare zi duci o lupta cu tine insati pentru a elimina kilogramele in plus. Daca inca nu ai gasit o solutie care sa te ajute sa-ti controlezi cu succes greutatea, este timpul sa incerci dieta Zona. Te vei bucura, cu siguranta, de rezultate!



Inventata de biochimistul american Barry Sears, in 1995, aceasta a ajuns celebra in Statele Unite si a fost urmata de multe vedete: Cindy Crawford, Demi Moore, Jennifer Aniston si Sandra Bullock.

Dieta se bazeaza, in mare parte, pe combinatia dintre alimentele pe care le consumi zilnic. Altfel spus, poti manca aproape orice, dar trebuie sa tii cont de anumite proportii.

Dieta Zona este una dintre putinele solutii pentru eliminarea kilogramelor in plus care iti permite mentinerea unei stari optime de sanatate, fiind bogata in proteine si avand un continut scazut de carbohidrati.

Daca vrei sa slabesti cu ajutorul acestei diete, trebuie sa stii ca ratia zilnica de calorii trebuie sa provina din urmatoarele surse: 30% din grasimi, 30% din proteine si 40% din carbohidrati, ceea ce asigura corpului tau necesarul zilnic de substante nutritive.



mareste cantitatea zilnica de apa consumata, cel putin doi litri in fiecare zi;
mananca mai multe legume si fructe si mai putine paste fainoase si paine. Legumele si fructele sunt principala sursa de carbohidrati, iar pastele si painea nu trebuie sa depaseasca 25% din cantitatea de alimente pe care o consumi la o masa.
consuma cantitati mici de proteine la fiecare masa;
mananca mai multe mese cu continut caloric scazut;
ia micul dejun la o ora dupa ce te trezesti;
programeaza-ti mesele astfel incat sa nu treaca mai mult de cinci ore fara sa mananci ceva.

Carbohidratii indicati pentru aceasta dieta sunt: mazarea, fasolea boabe, lintea, verdeturile, legumele, fructele si cerealele integrale.

Dintre cei nerecomandati fac parte: pastele, painea, orezul, mango, bananele, morcovii si sucurile de fructe. Daca doresti sa consumi unul dintre carbohidratii neindicati, o poti face, insa cantitatea pe care o consumi trebuie sa fie foarte mica.

Un aport important la rezultatele acestei diete il reprezinta exercitiile fizice. Incearca sa faci zilnic miscare si vei avea parte de rezultate intr-un timp mai scurt. Respectand regulile intocmai, vei observa efectele dupa aproape o saptamana.