8 idei de cină rapidă și săracă în carbohidrați. Sunt perfecte dacă ești la dietă!

Pentru serile în care ești prea obosită să gătești ceva complicat, dar nu vrei să mănânci prostii, poți să te bazezi pe aceste idei de cină rapidă și săracă în carbohidrați.

Aceste opțiuni pentru masa de seara sunt sățioase și nu îngrașă. Dacă ai grijă de silueta ta și încerci să consumi mai puțini carbohidrați simpli, aceste rețete sunt potrivite pentru tine.
Nu necesită mult timp pentru a le prepara și, în plus, te asiguri că mănânci ceva nutritiv și sănătos. 

Iată câteva idei de cină rapidă și săracă în carbohidrați pe care te poți baza oricând:

Frigărui de creveți marinați

Această combinație este perfectă dacă vrei să mănânci ceva bun la cină, dar să nu-ți sabotezi cura de slăbire. Creveții sunt o sursă excelentă de proteine, sunt săraci în calorii și se transformă într-un preparat delicios dacă îi lași la marinat. 

Lasă-i să stea la marinat în ulei de măsline, zeamă de lime, paprika, sare, piper și usturoi. Se înșiră pe bețe și se prepară în tigaie non-aderentă sau tip grill. 

Chifteluțe de curcan cu salată de castraveți

Chifteluțele de curcan se prepară foarte rapid pe o tigaie grill. Ele merg de minune alături de o salată picantă de castraveți, ardei iute și ceapă verde.

Ciuperci umplute cu legume

Ciupercile umplute și preparate la cuptor sunt un adevărat deliciu. În plus, se prepară foarte rapid și constituie o alternativă excelentă atunci când nu vrei să consumi carne, deoarece ele furnizează proteine. 

Poți să optezi pentru un amestec simplu de ceapă, usturoi, codițe de ciuperci tocate mărunt și mult pătrunjel. Se călesc puțin, după care se umple fiecare ciupercă, se presară puțin parmezan deasupra și se lasă câteva minute la cuptor.

O altă variantă ar fi aceea de a folosi mai multe legume pentru umplutură. Călește ceapă, usturoi, dovcelei, ardei, frunze de spanac și asezonează cu fulgi de ardei iute și oregano penru a obține o umplutură delicioasă pentru ciuperci. Umple fiecare ciupercuță, presară parmezan sau alt sotiment de brânză și lasă totul la cuptor câteva minute.  

Legume și pui trase la tigaie

Fâșiile de piept de pui împreună cu ardeii și fasolea verde se pot trage rapid în tigaie pentru a obține un praparat sănătos și sărac în carbohidrați. Folosește sosul de soia și o linguriță de amidon pentru a finisa preparatul. 

Nu uita să presari ceapă verde, pătrunjel proaspăt și semințe de susan prăjite pentru un plus de aromă. 

Wrap de salată cu tofu și legume

O altă variantă fără carne pentru o cină rapidă și săracă în carbohidrați este acest amestec delicios de tofu marinat și legume. Folosește o frunză de salată în loc de lipie pentru te asigura că nu consumi carbohidrați simpli. 

Tofu se scurge foarte bine, se șterge, se fărâmițează și se lasă condimentează cu chimen, paprika, chimen, sos de soia, unt de arahide, fulgi de ardei iute și pulbere de usturoi. Poți să-l întinzi pe o tavă și să-l lași 15 minute la cuptor sau să-l consumi ca atare în foile de salată alături de avocado, ceapă roșie și roșii cherry.

Quiche fără crustă

Poți să prepari quiche fără să folosești aluatul pentru tartă. Se călesc ceapa, ciupercile, spanacul și orice alte legume preferi să conțină tarta sărată, să adaugi 5-6 ouă bătute bine și brânză de care poftești, înainte de a introduce tarta la cuptor o jumătate de oră. 

Piept de pui cu sos alb și ciuperci

Ciupercile călite cu puțină ceapă și usturoi devin delicioase dacă le adaugi și puțină smântână lichidă cu 15% grăsime la final. Vei obține un sos delicios care merge de minune peste o felie de piept de pui preparat pe tigaia grill. 

Cotlet de porc cu sparanghel și roșii cherry

Cotletul de porc condimentat după gust și pătruns bine într-o tigaie non-aderentă va merge de minune cu sparanghel și roșii cherry. 

Sparanghelul îl poți prepara la abur sau pe o tigaie grill pentru a căpăta aroma discretă de fum. Roșiile cherry devin mai gustoase dacă gătești puțin într-o tigaie și le amesteci cu o linguriță de pesto.