Cum stiu ca iubesc?

De cele mai multe ori ne intrebam ce este iubirea. Cum ne dam seama ca iubim o persoana, ca suntem indragostite? Cele mai multe dintre noi am spune ca fluturasii din stomac sunt primul semn ca iubim.

De cele mai multe ori ne intrebam ce este iubirea. Cum ne dam seama ca iubim o persoana, ca suntem indragostite? Cele mai multe dintre noi am spune ca fluturasii din stomac sunt primul semn ca iubim. Dar oare chiar asa stau lucrurile?

Intrebarea pe care ne-o adresam cel mai des este: Cum ne dam seama daca suntem cu adevarat indragostite? Este o intrebare la care de cele mai multe ori nu putem raspunde cu usurinta.

Senzatia ca iubesti pe cineva poate fi uneori inselatoare. Astfel, poate fi vorba doar de atractie fizica si nu de sentimente. Unele persoane se indragostesc foarte repede si la fel de repede isi pierd interesul, in timp ce altele nu sunt deloc indragostite, desi asa par.

Coplesita de sentimente, de cate ori nu te-ai intrebat, ce este de fapt dragostea? Ce te face sa vrei o relatie serioasa cu o anumita persoana? Cum stie inima ta sa isi aleaga partenerul potrivit? De ce dragostea are si un final? Cum iti dai seama ca iubesti pe cineva, ca esti indragosita?

Iata cateva semne prin care iti dai seama daca ceea ce simti fata de partenerul tau este iubire.

  •  Semnele pe care le primesti din partea lui sunt la fel de profunde si sincere ca si ale tale.
  •  Te face sa te simti bine cu tine, te face sa te simti mai frumoasa, mai fericita, mai implinita.
  •  Sentimentul de gelozie este intotdeauna trecator. Ai incredere in partenerul tau: ca nu te va insela si ca nu va face nimic care sa afecteze relatia.
  •  Nimic nu te face sa te simti mai bine decat momentele in care sunteti impreuna.
  •  Cand va certati, va impacati de obicei in cateva ore. Iti dai seama ca nu a fost nimic grav si ca atat tu, cat si el sunteti in stare sa va exprimati liber gandurile si sentimentele.
  •  Nu iti cere niciodata sa alegi intre el si prietenii sau familia ta. Daca il alegi pe el, este doar decizia ta.
  •  Niciunul dintre voi nu simte nevoia sa ii testeze celuilalt loialitatea.
  •  Cu el, esti asa cum esti tu insati si te comporti cum simti.
  •  Sexul este o dorinta reciproca si un acord mutual, care nu face decat sa duca relatia voastra si mai aproape de perfectiune.

Atractie fizica versus dragoste


Unul dintre cele mai confuze sentimente in ceea ce priveste dragostea este atractia fizica, o senzatie foarte puternica fata de o persoana.

Atractia poate fi de cele mai multe ori superficiala, pentru ca se rezuma doar la planul sexual, nu si la cel afectiv. De obicei ne dorim mai mult o persoana dupa ce petrecem mai mult timp impreuna, ne simtim confortabil in prezenta ei, incepem sa avem fantezii cu ea. Majoritatea persoanelor confunda insa atractia cu dragostea.

De ce atractia fizica si dragostea nu pot functiona perfect impreuna? Atractia fizica are loc doar la nivelul fizicului si actioneaza doar la nivelul acestuia. Atractia nu este, evident, dragoste, pentru ca dragostea presupune mai mult dorinta fizica.

Atractia este desigur un factor important in ceea ce priveste dragostea, dar aceasta se alatura altor setimente precum incredere, prietenie, grija si respect. In momentul in care o persoana este indragostita, simte ca are alaturi cel mai bun prieten si confident, de care se simte si atrasa fizic.

Dragostea prespune o impartasire a sentimentelor intre doua persoane care au un interes comun si anume, fericirea celuilalt. Dragostea nu inseamna gelozie si conflicte, nu inseamna teste, dragostea este un sentiment pozitiv. Dragostea presupune sa ai siguranta celeilalte persoane, sa te simti in permanenta protejata, ocrotita si fericita.

Dragostea presupune sa fii o persoana mai buna, mai calma si mai calda, atat cu cel de langa tine, cat si cu ceilalti din jurul tau. Dragostea te face sa radiezi in permanenta, sa emani energie pozitiva, pentru ca dragostea este probabil unul dintre cele mai frumoase si mai pure sentimente.