18 fructe exotice de care nu ai auzit până acum

În afara fructelor exotice care au devenit o prezenţă constantă pe mesele noastre, aşa cum sunt kiwi, avocado sau pomelo, mai există o mulţime de alte fructe de care sigur nu ai auzit. Arată ciudat şi au arome neobişnuite. Iată câteva dintre ele:

Cherimoya

Acest fruct poate fi comparat cu îngheţata. Este ca un desert cremos care ţi se topeşte în gură. Are şi proprităţi medicinale, vindecând dizenteria şi reducând febra. Singurul dezavantaj este acela că fructele sale sunt otrăvitoare.

Durian

Cea mai mare ciudăţenie a acestui fruct este că are miros îngrozitor şi un gust divin. Durianul conţine sulf organic, ceea ce explică mirosul lui neplăcut, dar gustul este excelent. O altă curiozitate este aceea că provoacă creşterea bruscă a tensiunii arteriale.

Jackfruit

Fructul arborelui Jack este uriaş, cântărind până la 30 de kilograme. Gustul său este o combinaţie de banană, ananas şi mango, iar seminţele sale au gust de ciocolată atunci când sunt prăjite.

Jabuticaba

Jabuticaba are un gust asemănător strucgurilor şi este folosit pentru prepararea jelului, a vinului şi a băuturilor alcoolice.

Banane roşii

Aceste banane neobişnuite au gust de zmeură sau mango şi conţin mai mult potasiu, betacaroten şi vitamina C decât bananele obişnuite.

Kiwano

Este cunoscut şi ca pepenele cu coarne sau castravetele african cu coarne. Fructul copt are un gust ce aminteşte de castravete, kiwi şi banană.

Tamarillo

Tamarillo este o rudă îndepărtata a roşiilor şi vinetelor. Gustul său este un amestec de roşii dulci-acrişoare şi fructul pasiunii. Poate fi folosit atât ca desert, cât şi pe post de garnitură.

Mâna lui Buddha

Acest fruct este apreciat pentru coaja sa cu aromă de violete. Este folosit adesea pentru a da aromă preparatelor culinare, fiind potrivit pentru peste şi salate.

Salak

Datorită cojii sale care pare să fie acoperită cu solzi, salakul mai este numite fructul şarpe. Are un gust neobişnuit, fiind o combinaţie care aminteşte de ananas, banane şi nuci.

Melothria scabra

Melothria are un aspect interesant, arătând precum pepeni în miniatură. Deşi este un fruct, melothria nu este dulce. Are gust de castravete cu accente de lămâie.

Biriba

Biriba este un fruct a cărei coajă devine neagră atunci când este copt.

Sapodilla

Acest fruct are un gust care aminteşte de zahărul brun. Seminţele sale au cârlige care ţi se pot agăţa în gât dacă nu le scoţi înainte de a-l consuma.

Fructul arborelui de pâine

Acest fruct poate fi consumat în diferite stadii ale dezvoltării sale. Atunci când este copt este cremos şi dulce, iar când este crud are gust de pâine prospăt coaptă.

Citrus australasica

Pulpa acestui fruct are o textură asemănătoare icrelor de peşte, fiind numit adesea "caviar lime". Sucul conţinut de celule are un gust asemănător celui de lime.

Cupuacu

Este o rudă apropiată a arborelui de cacao şi este uneori un înlocuitor pentru pudra de cacao.

Longan

Cunoscut la nivel mondial sub denumirea de lychee, fructul longan este dulce şi zemos. Conţine foarte mult zahăr, vitamina C, calciu, fier şi fosfor.

Akebia

Akebia este dulce şi aromat, având gust de zmeură. Este consumat ca desert, iar coaja este folosită în mâncăruri, fiind umplută cu carne.

Fructul Hala

Acest fruct poate fi consumat atât crud, cât şi gătit. Cojile sunt folosite pentru producerea de coliere.

MAI MULT DESPRE: fructe, fructe exotice, Inedit