Secretul longevitatii la barbati

Te-ai fi gandit vreodata ca sotia tanara este mana cereasca pentru un barbat in varsta? Aceasta perceptie a fost considerata, pana de curand, un mit. Iata insa ca cercetatorii de la Institutul Max Planck din Germania, care au studiat indelung aceasta situatie, par sa o sustina.

Te-ai fi gandit vreodata ca sotia tanara este mana cereasca pentru un barbat in varsta? Aceasta perceptie a fost considerata, pana de curand, un mit. Iata insa ca cercetatorii de la Institutul Max Planck din Germania, care au studiat indelung aceasta situatie, par sa o sustina. Studiul, realizat in perioada 1990 - 2005, in Danemarca, a aratat ca  riscul de a suferi o moarte prematura scade cu 11% in cazul barbatilor care se insoara cu femei mai tinere cu 7-9 ani.

In afara de exemplele celebre de la Hollywood (Rod Stewart si sotia sa, Penny Lancaster, sau Bruce Forsyth si Wilnelia Merced) - avem si pe plaiurile mioritice astfel de Feti Frumosi, trecuti de prima tinerete, care s-au casatorit cu mult mai tinerele lor Ilene Cosanzene.

Irinel Columbeanu, Ion Dichiseanu, Viorel Lis si viitorul tatic, Petre Roman, sunt deja .

Care sunt avantajele masculilor in aceasta situatie?


Studiul despre care vorbeam mai sus demonstreaza ca pe langa un stil de viata sanatos, exercitiu fizic si cumpatare, sansele la o viata mai lunga cresc semnificativ pentru un barbat in varsta daca-si uneste destinul cu o tanara domnita, dornica sa... invete din experientele lui. Asteptarile lui de la viata, dorinta de a fi alaturi de persoana iubita sunt principalele motive care-l ajuta sa atinga o varsta cat mai inaintata.
"O alta teorie, care sustine aceste rezultate, spune ca femeia tanara are mult mai mare grija de un barbat matur, este mult mai atenta la nevoile lui", intareste Sven Drefahl, purtatorul de cuvant al Institutului din Rostock, Germania.

Studiul arata ca, pentru un barbat care se casatoreste cu o femeie mai tanara decat el cu 15 - 17 ani, sansele ca el sa moara devreme sunt reduse la jumatate. Riscul de moarte prematura este insa redus cu doar 11 procente daca domnita este mai tanara cu 7-9 ani.