10 pasi prin care poti deveni o sotie mai buna

Chiar daca nu recunoaste nici macar in fata propriei persoane, o sotie va incerca sa schimbe - pe ici, pe colo - felul de a fi al partenerului ei.

Chiar daca nu recunoaste nici macar in fata propriei persoane, o sotie va incerca sa schimbe - pe ici, pe colo - felul de a fi al partenerului ei. Propunerea mea este ca, inainte de a incerca sa il schimbi pe el, sa incerci cateva modificari cu tine insati, care vor lucra in folosul reciproc. Ideea este ca, inainte de a porni o cruciada impotriva defectelor barbatului tau, sa te uiti bine in oglinda si sa pui in aplicare cei 10 pasi care vor face din tine o sotie mai buna.

1. Ai grija de tine!


Aplica si tu toate acele principii sanatoase pe care incerci sa i le impui lui. Mancarea sanatoasa, exercitiile fizice regulate (altele decat cele din dormitor) fac din tine o femeie in forma, tonica, increzatoare si puternica.
Acestea sunt tot atatea motive care te fac o femeie vibranta, vie, indiferent de varsta, iar exact asta isi doresc barbatii, deci si sotul tau.

2. Spune des "Multumesc"


In cercetarile sociologice in care barbatii au fost intrebati ce-si doresc de la nevestele lor, acestia au raspuns ca vor sa fie apreciati pentru ceea ce fac, sa le fie recunoscuta implicarea, participarea, efortul, atunci cand fac ceva care tine de viata de familie, copii, casa sau rude (mai ales ale sotiei!). Este evident ca fiecaruia dintre noi ne face placere sa fim apreciati, asa ca tine cont de acest lucru si multumeste-i sotului tau atunci cad face ceva pentru tine sau pentru casa.
Zambeste-i si spune-i dulce: "Multumesc!".

3. Nu uita de romantism


Cand a fost ultima oara cand v-ati bucurat de un moment romantic? Fii afectuoasa cu sotul tau, nu te costa nimic. Zambeste-i chiar si atunci cand ai toate motivele din lume sa fii suparata, pentru ca este o arma imbatabila in ceea ce priveste stabilitatea relatiei voastre. Lasa-i biletele dulci pe frigider sau pe oglinda de la baie. Aminteste-i prin felul in care te porti cu el ca, pentru tine, este cel mai fermecator barbat din viata ta!

4. Lasa-l sa aiba parte de timp cu baietii


Fiecare are nevoie de timp petrecut doar pentru sine, fie ca este vorba de relaxare, de un hobby sau de socializare cu prietenii. Incurajeaza-l pe sotul tau sa petreaca timp cu prietenii (la un meci, la pescuit, la o bere).
Ai de doua ori de castigat. Iti va spune mereu unde se duce, pentru ca tu ii intelegi nevoia unor astfel de escapade, si te va lasa in pace atunci cad te intalnesti tu cu fetele, la o cafea!

5. Fa din sotul tau o prioritate


Cu toata agitatia cotidiana, stresul de la serviciu, casa, copii, este de inteles daca sotul tau ajunge ultimul pe lista. Gresit! Trebuie sa gasesti timp pentru el si pentru voi. Asculta-l cand iti povesteste despre munca lui, despre pasiunile sau hobby-urile lui. Arata-i - iar femeile detin toate mecanismele prin care pot face acest lucru aproape fara efort - ca tot ceea ce il preocupa pe el este important, cel putin la fel de mult, si pentru tine.