Hocheiul - pentru copiii dinamici

Pe gheata sau pe iarba, acest sport este destinat atat baietilor, cat si fetelor

Copiii care practica acest sport invata de mici regulile de colaborare intr-un colectiv si desi pare dur, hocheiul este organizat intr-un regulament ferm, care promoveaza fair play-ul si respectul fata de adversari, arbitri si spectatori.

Antrenamentele sunt variate si atractive, iar prichindeii care practica hocheiul sunt atrasi catre acest sport rapid datorita vitezei si a imprevizibilului care il caracterizeaza. Adrenalina este un factor de luat in considerare, atat timp cat contactul fizic este permis de regulament.

Riscurile sunt reduse, toti jucatorii purtand un echipament de protectie.

Hocheiul pe gheata este unul dintre cele mai complexe jocuri de echipa, desfasurandu-se iarna in conditii specifice. Vara, acest sport beneficiaza de o variata pregatire fizica generala, prin practicarea unor sporturi complementare, care in lipsa ghetii dezvolta multilateral copiii din punct de vedere fizic, tehnic si mental.

Hocheiul pe iarba, destinat cu precadere fetelor, este practicat sporadic in Romania. In ce consta echipamentul? In afara de tricou, sort si adidasi, ai nevoie de o crosa din lemn, a carei lungime este de aproximativ 84 cm si care poate costa 20 de euro, si o minge din plastic, care costa aproximativ 5 euro.


La Clubul Sportiv Scolar Nr.4, Sectorul 3, Bucuresti, baietelul sau fetita ta poate practica hochei pe iarba cu instructorii Codreanu Dan si Pantea Liviu (tel. 0723.565.449).