De ce a pierdut-o Monica Columbeanu pe Irina?

Lupta dintre Monica şi Irinel Columbeanu pentru custodia fiicei lor, Irina, a prins prima pagina a ziarelor luni la rând, încă din februarie, când Monica s-a hotărât să divorţeze. Principala victimă pare să fie în continuare micuţa Irina, care este plimbată din casă în casă, din grădiniţă în grădiniţă şi evaluată de tot felul de medici şi specialişti.

Lupta dintre Monica şi Irinel Columbeanu pentru custodia fiicei lor, Irina, a prins prima pagina a ziarelor luni la rând, încă din februarie, când Monica s-a hotărât să divorţeze. Principala victimă pare să fie în continuare micuţa Irina, care este plimbată din casă în casă, din grădiniţă în grădiniţă şi evaluată de tot felul de medici şi specialişti pentru a demonstra care dintre părinţi spune adevărul: a fost bătută sau nu? A fost înfometată sau nu? Chiar dacă rezultatele specialiştilor spun că Irina nu a fost în niciun fel maltratată, procesul în sine îi creează copilului un stres inutil.

Este greu de spus care dintre cei doi părinţi poate avea mai bine grijă de fetiţa în vâstă de 4 ani, având în vedere gafele enorme pe care le-au făcut atât unul, cât şi celălalt.


O luptă crâncenă


În luna februarie a acestui an, Monica s-a mutat împreună cu Irina în apartamentul din Calea Victoriei, donat de Irinel. La scurt timp, Monica a depus cerere de divorţ şi războiul dintre cei doi a început.
Iniţial, prima decizie a judecătorilor a fost aceea ca Irina să rămână alături de tatăl ei, în casa de la Izvorani. După o altă luptă în declaraţii şi plângeri penale, judecătorii revin asupra deciziei iniţiale şi anunţă că Irinei îi va fi mult mai bine alături de mamă, aşa că decid acordarea custodiei provizorii Monicăi care, însă, nu mai avea o casă şi niciun loc de muncă în acel moment.

Refuzul lui Irinel Columbeanu de a o încredinţa pe micuţă mamei sale culminează cu o adevărată intervenţie în forţă la vila de la Izvorani. Poliţia şi executorii judecătoreşti sparg poarta şi Monica reuşeşte să îşi ia fiica.

Plecarea în America - cea mai mare greşeală?


După ce Monica şi fiica sa au fost reunite, totul părea să intre pe un făgaş normal. Dar nu s-a întâmplat aşa. Pentru că Irinel a revocat ordinul de donare a locuinţei din Calea Victoriei, Monica Columbeanu a fost nevoită să se mute împreună cu Irina în casa iubitului surorii sale, Ramona Gabor. În momentul în care Ramona s-a despărţit de iubit, Monica a fost nevoită să găsească o nouă locuinţă pentru ea şi fiica ei şi a primit ajutor din partea unei prietene, care a găzduit-o în locuinţa sa din Pipera.

La scurt timp, Monica părea că a dispărut. Apoi s-a aflat că este plecată în Statele Unite şi că i-a încredinţat-o surorii sale pe Irina. Aceasta poate fi una dintre cele mai mari greşeli făcute de Monica. Faptul că şi-a "abandonat" copilul la scurt timp după ce i-a fost încredinţat şi mai ales că nu a arătat maturitate în decizii, lăsând-o pe Irina în grija surorii sale, în loc să o lase în grija lui Irinel, a contat foarte mult în decizia viitoare a judecătorilor.

Irina, încredinţată tatălui până la pronunţarea divorţului


Luni, 6 iunie, Irina a fost încredinţată tatălui său până la finalizarea divorţului. Monica pare să o fi pierdut iar pe Irina, dar cum nu se află în ţară, nu poate face mare lucru pentru a o recâştiga.

Înainte ca magistraţii să pronunţe verdictul în acest proces, avocaţii Monicăi au cerut schimbarea judecătoarei, însă fără niciun fel de rezultat.
"Modul de soluţionare a acestei instanţe dovedeşte părtinire. Ne-a fost încălcat dreptul de a prezenta în scris, motivată şi documentată, cererea de recuzare", au declarat reprezentanţii Monicăi pentru enational.ro.

Plecările tot mai dese ale Monicăi în Statele Unite sunt puse pe seama nevoii acesteia de a-şi câştiga independenţa financiară.
În urmă cu aproximativ trei săptămâni, la întoarcerea în ţară a vedetei, unul dintre avocaţii acesteia, Ionuţ Dojană, anunţa că Monica a obţinut un contract de publicitate pentru care va primi aproximativ un milion de dolari. Pentru acest lucru, modelul va trebui să se deplaseze în America o dată pe lună şi va sta aproximativ o săptămână. Acest lucru a fost confirmat şi de designerul Cătălin Botezatu, care a devenit aliatul Monicăi de la declanşarea scandalului.

Cu toate acestea, secretomania care înconjoară activităţile Monicăi în America ridică tot mai multe suspiciuni. S-a speculat chiar că fotomodelul şi-ar fi găsit un susţinător financiar, un american cel puţin la fel de bogat ca fostul său soţ.