Pisicile batrane au nevoie de mai multa grija...

Ti-a fost credincioasa inca de cand ai adoptat-o si era doar un pisoias, ati trecut prin multe impreuna, toata familia o indrageste si te-ai obisnuit sa fii mereu atenta la nevoile ei...

 Ti-a fost credincioasa inca de cand ai adoptat-o si era doar un pisoias, ati trecut prin multe impreuna, toata familia o indrageste si te-ai obisnuit sa fii mereu atenta la nevoile ei.

Insa pisica ta nu mai este chiar o... tinerica si stai in cumpana daca ar trebui sa-i acorzi o atentie deosebita acum, la batranete?

Crescatorii recomanda sa te comporti cu pisica ajunsa la "varsta a treia" ca si cum ar fi una dintre bunicutele familiei si sa n-o lasi sa simta faptul ca timpul a trecut si ea pare sa fi iesit din "gratiile" tale.

Trebuie, de asemenea, sa ai in vedere ca, pe masura ce pisica inainteaza in varsta, timpul pe care ea prefera sa-l acorde motaitului creste in detrimentul altor activitati, precum joaca sau harjoneala cu alte pisici.

Cu atat mai mult daca observi ca doarme profund, evita sa o deranjezi sau, mai ales, sa o zgandari. Daca a ajuns la "venerabila" varsta de 18, 20 sau 22 de ani, probabil ca nu va raspunde cu acelasi entuziasm atunci cand o trezesti pentru joaca decat o facea "in tinerete".

Insa chiar daca nu mai are aceeasi agilitate ca inainte, este ceva mai retrasa si moroconoasa sau isi pierde rabdarea foarte repede, pisica poate raspunde cu afectiune preocuparilor tale de a o face fericita si de a o rasfata.