Pensiunea potrivita pentru animalul tau de companie

Daca pe perioada vacantei tale nu iti poti lasa animalul la un prieten apropiat sau la parinti, il poti caza la o pensiune special conceputa pentru animalele de companie.

Te-ai hotarat sa pleci in vacanta, dar nu vrei sa iti stresezi animalul de companie cu o calatorie cu avionul, trenul sau cu masina. In aceasta perioada este foarte cald, iar daca micul tau prieten nu a mai calatorit, noua experienta poate fi una nu foarte placuta, atat pentru tine, cat si pentru el.

Daca pe perioada vacantei tale nu iti poti lasa animalul la un prieten apropiat sau la parinti, il poti caza la o pensiune special conceputa pentru animalele de companie. Inainte de a face acest lucru, trebuie sa tii cont de:

  • Varsta si sexul animalului de companie
  • Unde este obisnuit sa locuiasca (in casa sau afara)
  • Sa aiba carnet de sanatate si sa fie deparazitat
  • Cat de sociabil este (cu alte animale si cu oamenii)
  • Daca exista altceva, specific animalutului, despre care cei de la pensiune ar trebui sa stie (daca este sub un tratament, ii face sa se joaca cu o anumita jucarie etc.)

Daca toate acestea sunt stabilite, cu siguranta poti sa faci o programare la o pensiune, pentru a-ti trimite pisica, catelul, hamsterul, porcusorul de guineea sau chiar broscuta testoasa intr-o "vacanta". Aici, toate animalele au ocazia sa socializeze cu alte "surate", sa invete mici trucuri de dresaj, sa se joace etc.

Dar trebuie sa fii foarte atenta! Nu iti doresti ca animalul tau de companie sa fie tratat altfel decat este acasa: nu trebuie sa ii lipseasca nimic, sa fie foarte bine ingrijit si hranit si sa fie mereu cineva cu care sa se joace.


Din fericire pentru tine, exista multe astfel de pensiuni in Romania, care au conditii foarte bune pentru cazarea animalelor in perioada concediilor. In marea lor majoritate, pensiunile pentru animale sunt infiintate de medici veterinari, dresori sau crescatori profesionisti.

Este de preferat sa studiezi foarte bine aceasta piata a pensiunilor pentru animale, pentru a nu avea surprize neplacute cand te intorci din vacanta. Niciodata nu trebuie sa alegi pensiunea pe ultima suta de metri, in graba, fara sa stii mai multe despre acest loc in care animalul tau de companie isi va petrece o perioada de timp.

Incepe cu o documentare pe Internet, afla cateva adrese, apoi intereseaza-te pe la prietenii care au apelat la serviciile unei astfel de pensiuni. Poti sa faci chiar niste vizionari si sa concepi o lista cu pensiunile care ti s-au parut cele mai potrivite pentru micutul tau prieten.

Daca ai gasit pensiunea potrivita, nu uita sa lasi numarul tau de telefon, dar sa il iei si pe cel al pensiunii, in caz ca se intampla ceva grav sau doresti sa afli cum se descurca animalul de companie, daca s-a acomodat si a reusit sa isi faca prieteni.   

Iata cateva exemple de pensiuni unde iti poti caza animalul de companiei pe perioada vacantei tale:

Super Pet
Adresa: Remetea Mare, Strada a IV-a (drumul spre Ianova), Nr.
445; judetul Timis; telefon/fax: 0256-230510; mobil: 0722-836012/0747-686549; adresa e-mail: info@veterinaruldumneavoastra.ro \r\n; adresa web: www.veterinaruldumneavoastra.ro
Pozitionarea pensiunii la numai 10 minute de Timisoara, dar ferita de zgomotul si agitatia orasului, accesul auto facil si aerul curat de la tara, sunt considerentele care pot face din Super Pet prima ta alegere.

Pensiunea cazeaza toate animalele "cu blana, cu pene, cu puf sau cu solzi" - de la iguane, broaste, iepuri, papagali si pana la catei si pisici.

Marco Vet
Adresa: Strada Campul Pipera nr. 115, oras Voluntari, Pipera; telefon: 037 - 274.42.14/037 - 274.42.15
Dispune de un hotel pentru animale si o pensiune de 5 stele pentru toate speciile de animale. Cainii sunt scosi de 3 ori/zi la plimbare intr-un spatiu generos, dotat cu jucarii si obstacole. Pentru pisici exista un spatiu inchis special pentru joaca, iar animale mici dispun de o pensiune dotata cu toate accesoriile necesare.

Exista si o pensiunea externa (pentru caini) care se intinde pe o suprafata de 262 mp si dispune de 37 de locuri. Incaperile individualizate sunt impartite in spatiu de dormit cu incalzire in pardoseala si curte. Totodata pensiunea si scoala de dresaj dispun de un spatiu de 5000 mp (teren de plimbare si teren de dresaj) cu instalatie pentru nocturna, pista agility, alei pentru dresj etc.

Pensiunea Canisa Kris din Bucuresti (telefon 0744.348.950/0722.132.354/021.344.51.35) dispune de mai multe locatii destinate cateilor si pisicutelor, in Bucuresti si imprejurimi, printre care si patru apartamente.
In aceste locatii, toate patrupedele se pot lafai pe canapele, dar pot beneficia si de cateva ore de dresaj. Aceasta "experienta" de care se poate bucura catelusul tau costa 25 euro/zi.

Pensiunea Canina Talie Mica este situata intr-o zona de vis, in Cernica, la doar 8 km de Bucuresti. Aceasta ofera cazare in interiorul cabanei (camere separate, nu in custi), conditii sporite de igiena si confort, ingrijire individualizata, program zilnic de igiena, joaca si plimbari in spatii special amenajate, flexibilitate si adaptarea programului la nevoile catelului si preturi nu foarte ridicate.

Locurile sunt limitate si de aceea trebuie sa iti faci programare din timp la numarul de telefon 0722.488.405, persoana de contact Gherlan Marian.

In Cluj-Napoca, pe strada Cometei nr. 9A, poti gasi pensiunea Cabanova ce apartine Luisianei Baldean (telefon: 0721.83.19.58 / 0722.80.66.18 / 0264.480.145). Aici, catelusul sau pisicuta ta dispune de un spatiu de joaca de aproximativ 800 mp, iar pentru a se acomoda mai repede cu noul spatiu, poti sa ii aduci de acasa obiectele preferate (mingea, pernuta, covorasul etc). Poti vizita www.pensiune.cabanova.ro pentru a afla mai multe detalii.

Pensiunea Raiul Animalelor
Adresa: Strada Apusului, Nr. 1, Satul Catelu, Comuna Glina, Judetul Ilfov, telefon 0722.40.30.49.; adresa web: www.raiulanimalelor.ro
Raliul Animalelor primeste in pensiune catei mai mari de 5 luni.
Animalul tau de companie va avea stabilita o rutina bogata in exercitii, in curte, alaturi de alti catei, plimbari regulate pentru nevoile personale si o nutritie adecvata. Se aloca  fiecarui catel timp de relaxare individuala in cadrul padocului sau separat, pentru a-si mentine obiceiurile pe care le are deja deprinse.

Pensiunea Raiul Animalelor are personal 24 de ore din 24, iar primirea/predarea cateilor se face de la 9 dimineata pana la 5 seara, 7 zile din 7.

In general, preturile de cazare la o pensiune pentru animalele de companie nu depasesc valoarea de 20 de euro pe zi.