Plăcintă cu cremă de lămâie şi afine

Iată o prăjitură nu foarte dulce, dar delicioasă, destul de uşoară, pe care o poţi pregăti ca desert pe lângă cozonacii tradiţionali de Crăciun.
Iată o prăjitură nu foarte dulce, dar delicioasă, destul de uşoară, pe care o poţi pregăti ca desert pe lângă cozonacii tradiţionali de Crăciun.

Ingrediente:

1 cana zahar
3 linguri amidon
1 cana lapte
3 galbenusuri de ou, batute
1/4 cana unt sau margarina, taiata
200 grame smantana
2 cani afine
blat de placinta
frisca (optional)
felii de lamaie (pentru ornare)

Mod de preparare:

1. Amesteca intr-o tigaie zaharul si amidonul. Adauga laptele, galbenusurile, untul sau margarina si lamaia.

2.
Gateste la foc mediu pana ce se ingroasa si fierbe; mentine inca 2 minute.

3. Ia vasul de pe foc si pune sucul de lamaie. Pune totul intr-un bol; acopera cu o folie de plastic si lasa-l sa se raceasca.

4. Amesteca apoi smantana si afinele si pune amestecul pe blat. Adauga frisca. Se poate orna cu felii de lamaie.