Midii proaspete cu sos de vin alb şi praz

Când ţi-e poftă de ceva cu adevărat delicios, acestă reţetă este alegerea ideală. Midiile sunt absolut senzaţionale, iar în combinaţie cu sosul de vin alb şi praz devin şi mai apetisante. Poftă bună!

Când ţi-e poftă de ceva cu adevărat delicios, acestă reţetă este alegerea ideală. Midiile sunt absolut senzaţionale, iar în combinaţie cu sosul de vin alb şi praz devin şi mai apetisante. Poftă bună!

1 lingură cu ulei de măsline
1 lingură cu unt
1 fir de praz, numai partea albă, tocată mărunt
2 fire de ţelină, fără frunze, tocate mărunt
2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
1 kilogram şi jumătate de midii proaspete, spalate bine şi curăţate
185 ml vin alb
4 crenguţe de cimbru
125 ml smântână

Încinge uleiul de măsline şi untul într-o tigaie.
Adaugă prazul şi ţelina şi căleşte timp de 6-7 minute, până ce legumele sunt moi.
Adaugă usturoiul şi lasă un minut, amestecând.
Adaugă midiile şi amestecă cu grijă.

Adaugă vinul şi crenguţele de cimbru, acoperă şi lasă să fiarbă la foc mic timp de 6-7 minute.
Toarnă smântâna, amestecă şi lasă să fiarbă acoperit încă 5 minute sau până midiile s-au deschis. Cele care nu se deschid trebuie aruncate.
Serveşte cu pâine crocantă, pe care să o înmoi în sos.