Cum să strângi bradul de Crăciun fără să-ţi distrugi casa

Perioada Sărbătorilor a trecut şi am rămas cu amintiri frumoase în urma lor, dar şi cu bradul care trebuie dezpodobit şi o mulţime de decoraţiuni de strâns şi depozitat. Iată câteva

Perioada Sărbătorilor a trecut şi am rămas cu amintiri frumoase în urma lor, dar şi cu bradul care trebuie dezpodobit şi o mulţime de decoraţiuni de strâns şi depozitat.

Iată câteva trucuri să rezolvi toate acestea fără să faci dezastru în întreaga casă:

Dacă bradul tău este natural, trebuie manevrat cu grijă pentru ca acele să nu se scuture peste tot. O soluţie este să aşezi sub el o folie din plastic, pentru a aduna globuleţele şi doraţiunile astfel încât acele să cadă pe folia care apoi poate fi scuturată.

Începând din acest an, brazii de Crăciun pot fi reciclaţi şi în Bucureşti.

Aşază bradul lângă pubelele şi containerele de gunoi şi firma de salubrizare Urban îl va duce la reciclat. Brazii sunt tocaţi cu o maşină specială şi sunt apoi transformaţi în brichete ce vor fi folosite pe post de combustibil.

Dacă bradul tău este natural, în ghiveci, şi intenţionezi să-l plantezi la primăvară, este indicat să-l scoţi din casă, într-un loc mai răcoros, dar nu afară, pentru că pământul din ghiveci poate îngheţa.

Udă-l din când în când şi asigură-te că are sufiecientă lumină până la primăvară, când va fi plantat. Îl poţi păstra pe balcon, pe scara blocului sau într-o cameră mai răcoroasă.

Bradul artificial pune mai puţine probleme. Tot ce trebuie să faci este să-l aspiri, să-l pliezi, apoi să-l acoperi cu o husă şi să-l pui la păstrare, până anul viitor. Bradul poate fi spălat cu duşul, cu apă călduţă şi lăsat la uscat, apoi acoperit cu o husă.

Globuleţele şi decoraţiunile trebuie aşezate cu grijă în cutii de carton, înfăşurate individual în hârtie sau material textil, asta în cazul în care nu mai ai cutiile în care le-ai cumpărat.

Pe cele mici le poţi păstra în cofraje pentru ouă.

Înfăşoară instalaţiile de lumini pe bucăţi din carton, pentru ca anul viitor să nu-ţi pierzi timpul descurcându-le.

Lumânările înalte pot fi perfect protejate de tuburile din carton rămase după terminarea unei role de hârtie. Înfăşoară lumânările în hârtie şi pune-le în tubul din carton.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă