Casa ta. 10 combinaţii de culori pentru un living modern. Care ţi se potriveşte?

Culorile pe care le alegi pentru locuinţa ta îţi reflectă personalitatea, dar au şi capacitatea de a-ţi influenţa starea de spirit.

Nuanţele intense şi îndrăzneţe sunt reprezentative pentru un decor modern şi interesant, cu personalitate. Iată ce combinaţii de culori ai putea avea în vedere atunci când îţi decorezi livingul:

Indigo şi roz

Foloseşte accente în nuanţe puternice pe un fond închis pentru a obţine un look dramatic şi elegant, aşa cum este această cameră cu un perete indigo şi canapea într-o nuanţă aprinsă de roz. Decoraţiunile argintii şi cele din sticlă îi oferă un accent sofisticat şi un uşor aer oriental.

Albastru vibrant

Dacă vrei să foloseşti o singură culoare, este foarte important să amesteci diferite tipuri de texturi, dar şi nuanţe variate ale aceleiaşi culori. În acest exemplu, albastrul mat al pereţilor contrastează într-un mod interesant cu suprafaţa lucioasă a veiozei şi a mesei. Iar imprimeul fotoliului si regăseşte în stilul tabloului de pe masă.

Roşu coral şi albastru cobalt

Tapetul îndrăzneţ este punctul central al acestui living, iar canapeaua într-o nuanţă intensă de roşu coral vine să accentueze decorul îndrăzneţ. Covorul albastru şi tabloul păstrează tema coloristică a tapetului, oferind un echilibru armonios.

Living multicolor

Dacă eşti suficient de nonconformistă, un astfel de living multicolor este alegerea perfectă pentru tine. Un tapet îndrăzneţ este destinat zonei de relaxare, în timp ce porţiunea de perete din zona de lucru este vopsită într-o nuanţă închisă de gri, delimitând astfel camera fără niciun separator.

Living botanic

Nuanţe diferite de verde se potrivesc de minune împreună, rezultatul fiind o atmosferă relaxantă, de inspiraţie botanică. Combinând suprafeţele dure cu forme de inspiraţie naturală te ajută să obţii un living interesant şi primitor.

Living în nuanţe pastel

Albastrul pudrat poate fi o culoare puternică, asociată cu un roz în acelaşi stil şi galben intens. Vei obţine o cameră cu un aspect vesel şi nonconformist.

Living şah

Dacă visezi la un living colorat, dar şi cu elemente clasice, acest stil, care include şi imprimeuri de tipul tweed, o ţesătură specific britanică, este o variantă pe care o poţi lua în calcul. Vei combina într-un mod foarte interesant stilul clasic şi cel modern.

Living pe fond alb

Adăugând culori puternice şi mobilier îndrăzneţ este cea mai simplă metodă de a aduce la viaţă o cameră complet albă. De asemenea, fondul alb oferă impresia de spaţiu larg, aerisit şi luminos, o alegere ideală pentru un living mic.

Living floral

Culorile nu trebuie să fie închise sau ţipătoare pentru a crea impact. Imprimeurile florale delicate, în nuanţe pastelate de albastru, se potrivesc perfect cu accente puternice de roşu. Vei realiza în acest mod un decor elegant şi modern.

Living retro

Una dintre culorile cu un puternic efect retro este nuanţa de galben muştar, ce aminteşte de mobilierul şi chiar moda anilor '60, care au devenit foarte populare datorită serialului de succes "Mad Men". O combinaţie de albastru teal şi muştar, împreună cu mobilier specific acelei perioade, te va ajuta să creezi un decor retro, dar cu accente moderne.