Ardei la cuptor, umpluţi cu ciuperci şi orez integral

Dacă ai poftă de ardei copţi, poţi să faci o umplutură uşoară şi delicioasă pentru ei. În combinaţie cu un sos dulce-acrişor de roşii, ardeii umpluţi sunt foarte gustoşi.

Dacă ai poftă de ardei copţi, poţi să faci o umplutură uşoară şi delicioasă pentru ei. În combinaţie cu un sos dulce-acrişor de roşii, ardeii umpluţi sunt foarte gustoşi.

Ingrediente

6 ardei curăţaţi de seminţe
9-10 ciuperci, tocate
1 ceapă mare, tocată mărunt
ulei de măsline
seminţe de coriandru, măcinate
cimbru uscat sau proaspăt
1/2 cană cu orez integral
sare de mare
piper negru
verdeaţă tocată mărunt (pătrunjel şi mărar)
1 ou

Mod de preparare:

După ce s-a încins uleiul în tigaie se pune coriandrul şi cimbrul, după care se căleşte ceapa şi ciupercile.

După ce s-a răcit puţin amestecul cu ciuperci, se adaugă orezul, condimentele, verdeaţa şi la final oul care să lege compoziţia.

Se umplu ardeii cu acest amestec, se aranjează într-un vas pentru cuptor, se toarnă apă cât să-i acopere pe sfert şi se pune deasupra folie de aluminiu, înţepată cu furculiţa ca să iasă din aburi.

Se lasă aproximativ 45 de minute la cuptor, iar ultimele 10 minute se scoate folia.

Ardeii umpluţi se consumă împreună cu sosul de roşii.

Pentru sosul de roşii ai nevoie de bulion, o lingură de făină integrală, puţin zahăr, ulei de măsline şi sare de mare.

Se încinge uleiul, se amestecă împreună cu făina şi se adaugă bulionul şi restul ingredientelor. Se lasă 2-3 minute la fiert.