9 idei interesante pentru a decora holul de la intrare

Doar pentru că holul nu este o cameră în adevăratul sens al cuvântului nu înseamnă că ar trebui să-l neglijezi.

Până la urmă, este primul lucru pe care oaspeții tăi îl văd când intră în casă, astfel că holul dă tonul pentru restul locuinței. Scopul este să creezi un spațiu care arată foarte bine, dar este în același timp primitor și practic.

Iată 9 idei pentru a decora un hol:

Organizează-l

Nu este deloc plăcut să intri într-o casă și să fii întâmpinat pe hol de încălțăminte în șir indian și un morman de haine agățate în cuier. Investește în piese de mobilier în care să le depozitezi astfel încât să nu fie la vedere. Nu doar că holul va arăta mai bine, dar hainele și încălțămintea vor fi protejate de praf. Folosește la maximum orice colțișor, pentru a avea cât mai mult spațiu pentru depozitare.

Creează un perete galerie

Un perete gol este excelent pentru a crea o galerie care să întâmpine orice invitat. Agață portrete de familie, fotografii sau picturi și vei reuși să-i oferi holului tău o notă personală. Alege rame coordonate, în aceeași culoare sau model, pentru ca rezultatul să fie unul elegant. 

Aplică un tapet în dungi

Vrei ca cei ce intră în casa ta să fie surprinși în mod plăcut încă de la intrare? Atunci poți încerca un tapet în dungi verticale. Varianta alb-negru este una clasică, dar poți opta și pentru diverse combinații de culori. Iar dacă locuiești cu chirie sau ți-e teamă că te vei răsgândi, alege tapetul care se poate dezlipi fără să afecteze peretele.

Montează o poliță

O poliță pe care să expui decorațiunile tale preferate, tablouri, un bol interesant în care să păstrezi cheile arată foarte bine și este o modalitate simplă de a folosi un perete gol. Pe de altă parte, este cât se poate de simplu să montezi o astfel de poliță și nici nu este o investiție prea mare.

Abordează stilul modern

Nuanțele neutre complementare, podelele simple și imprimeurile geometrice oferă un aer modern și contemporan holului tău. Este o variantă perfectă pentru cei care locuiesc cu chirie și nu vor să investească prea mult, dar și pentru cei care preferă stilul minimalist. O bancă este suficientă atât pentru a depozita lucruri, cât și pentru a te așeza când te încalți.

Alege un covor interesant

Covorul de pe holul de la intrare trebuie să fie unul care atrage privirile, care este original și interesant. Tocmai pentru că este primul lucru pe care cineva îl vede când intră în casa ta, trebuie să te asiguri că alegi o piesă care să te reprezinte.

Încearcă un tapet botanic

Nu știi cum să oferi personalitate unui hol banal? Tapetul de inspirație botanică te poate ajuta, mai ales dacă iubești natura și vrei să o aduci în casa ta. Alege modele precum frunze de palmieri, de bananier, plante cățărătoare sau imprimeuri florale.

Așază un covor lung

Pentru holurile lungi și subțiti, coavoarele în același stil sunt obligatorii. Un astfel de covor îți va defini holul și va crea un efect de alungire. Evită să folosești mai multe covorașe de dimensiuni mici, pentru că vor arăta precum niște insule pe holul tău lung.
MAI MULT DESPRE: decor, casa, hol