7 trucuri de design care îți fac casa mai frumoasă

Cu toții ne dorim să locuim într-un spațiu frumos, elegant, de care să fim mândri. Dar cum reușești să-l obții? Ce reguli ar trebui să urmezi pentru ca locuința ta să arate precum cele din revistele de design interior?

Există câteva trucuri simple pe care oricine la poate pune în practică. Iată ce să încerci pentru ca locuința ta să fie mai frumoasă și mai elegantă:

Folosește accesorii

Detaliile sunt cele care oferă personalitate unui interior. De aceea ar trebui să alegi elemente de decor și accesorii care te reprezintă, care sunt deosebite și interesante. De exemplu, în livingul din imagine, paleta de culori este una simplă, formată din alb și negru. Dar covorul cu model geometric simplu, de inspirație marocană, și candabrul uriaș de tip statement reușesc să ofere personalitate și un aer ce inspiră lux și eleganță.

Culoare bloc

Folosirea unor "blocuri" de culoare este una dintre tendințele momentului. Nu este simplu să creezi o cameră într-o singură culoare, dar rezultatele pot fi uimitoare. O modalitate de a pune în practică acest trend este de a coordona culoarea pereților cu cea a unei piese de mobilier. În acest caz, nuanța de un verde închis a mobilierului este aceeași cu nuanța peretelui. Pentru ca tonul de verde să nu acapareze camera, podeaua s-a păstrat într-o nuanță deschisă și delicată de lemn, completată de modelul simplu al covorului.

Include plante și flori naturale

Dacă studiezi fotografii cu locuințe de vis, vei descoperi că în cele mai multe dintre acestea există plante naturale și flori proaspete. Acest mic gest de a pune câteva flori în vază poate fi subestimat și trecut cu vederea. Dar florile aduc întotdeauna un plus de prospețime, culoare și frumusețe.

Colorează tocurile

Oferă-i unei camere un look modern și original prin ceva ce pare neașteptat, inedit. Un exemplu este vopsirea tocurilor ușilor sau pereților unei arcade. Vei obține o intrare deosebită în cameră și în același timp vei aduce un strop neașteptat de culoare.

Atârnă perdelele din tavan

De ce ar trebui să-ți atârni perdele direct din tavan sau cât mai aproape de acesta? Este un truc de design folosit adesea de specialiști, care are un rol clar: acela de a face o încăpere să pară mai înaltă și mai spațioasă. De asemenea, fixarea perdelelor cât mai aproape de tavan aduce un plus de eleganță unei camere și un efect dramatic. Iar dacă vrei să te asiguri că toată lumea îți obeservă perdelele și draperiile, alege unele într-o nuanță care atrage toate privirile.

Experimentează cu ajutorul culorilor complementare

Culoarea este cel mai important element dintr-un spațiu. Asigură-te că spațiul tău iese în evidență optând pentru combinații de culori neașteptate. În acest caz s-au folosit culori complementare, dar în loc de roșu și albastru, au fost folosite tonuri de roz pudrat și albastru cobalt.

Vopsește tavanul

Dacă tavanul locuinței tale este înalt, folosește-te de culoare pentru a atrage atenția asupra înălțimii. O cameră înaltă inspiră eleganță, prin urmare trebuie să îi pui în valoare această caracteristică. Câteva accente de culoare sunt suficiente, așa cum demonstrează și camera din imagine. 
MAI MULT DESPRE: decor, design, casa