6 reguli esențiale pentru a decora perfect un living

În mod cert, livingul este camera în care petrecem cel mai mult timp. Este de obicei prima încăpere pe care o redecorăm atunci când renovăm sau ne mutăm într-o casă nouă și prima cameră pe care o prezentăm musafirilor.

Un living decorat frumos îți oferă o stare de bine, de comfort și te îndeamnă să petreci mai mult timp relaxându-te alături de cei dragi.

Dar tocmai pentru că este o cameră atât de importantă, este dificil să iei decizii majore când vine vorba de redecorarea livingului tău. 

Descoperă șase reguli pe care să le respecți când decorezi livingul.


Alege corect mobila

Fie că pornești de la zero, fie că redecorezi un spațiu în care ai trăit ani la rândul, este important să analizezi mobila pe care o ai deja și să fii sincer cu tine: se potrivește sau nu cu ceea ce vrei să obții de la camera ta? Redecorarea este oportunitatea perfectă pentru a realiza ce este potrivit și ce nu. De exemplu, dacă ai o canapea pe care vrei să o păstrezi, alege restul mobilierului astfel încât piesa ta de mobilier să se integreze perfect. Alegerea corectă a mobilei este primul pas către un living care arată perfect și este foarte confortabil.

Stabilește un centru de interes

Centrul de interes al unei camere este locul care va atrage imediat privirea unei persoane care intră în ea. Dacă nu ai un astfel de punct, cum ar fi o fereastră mare sau un șemineu, îl poți crea cu ajutorul unei oglinzi mari, al unui pian sau al unui tablou supradimensionat. Trebuie să te asiguri ca această zonă de interes inspiră atmosfera pe care o dorești și se potrivește cu restul decorului.

Alege paleta de culori

Fie că preferi un stil monocromatic, fie că optezi pentru câteva nuanțe complementare, schema de culori este elementul cheie pentru a obține un living cu un aspect impecabil. De exemplu, acest living decorat în alb și negru are accente de galben muștar și lemn natur, pentru un efect relaxant și un aer primitor. este important să ai o paletă de culori în minte atunci când începi procesul de redecorare.

Echilibrează frumusețea cu funcționalitatea

Este firesc să-ți dorești un living care arată senzațional, dar la fel de important este să te asiguri că se potriviște nu numai gusturilor tale, ci și stilului tău de viață. Dacă vrei mai multe spații pentru depozitare, alege mobilier multifuncțional, care arată bine, dar te ajută să-ți păstrezi lucrurile astfel încât să nu fie la vedere. De asemenea, ce rost ar avea o canapea foarte frumoasă, dacă este incomodă? O regulă esențială este aceea că livingul trebuie să fie un loc în care să-ți placă să-ți petreci timpul și în care să te simți perfect confortabil.

Acordă atenție luminii

Un alt element important în decorul unui living este lumina. De exemplu, în acest living există surse variate de lumină, de la cea din tavan, la luminile de accent, care evidențiază anumite zone cheie sau lumini de lucru, foarte utile pentru viața de zi cu într-un living perfect adaptat nevoilor tale. Nu ignora lumina naturală, de care ar trebui să profiți la maximum. O cameră luminoasă pare mai spațioasă și mai aerisită, oferindu-ți o stare de bine. Dacă nu ai suficientă lumină naturală în living, folosește-te de oglinzi. Plasează o oglindă pe peretele opus sau în diagonala ferestrei.

Evită efectul de showroom

Este simplu să-ți faci toate cumpărăturile dintr-un magazin pentru amenajări și nu este neapărat ceva greșit. Dar pentru un rezultat cu totul spectaculos și ca să eviți efectul de showroom pe care riști să-l obții, este de preferat să nu cumperi toate piesele de decor și mobilier din același magazin. Transpune-ți personalitatea în elementele decorative pe care le alegi pentru livingul tău, iar rezultatul va fi în mod sigur original. De exemplu, în acest living a fost creat un perete-galerie cu ajutorul unor tablouri și postere inedite.
MAI MULT DESPRE: decor, casa, living