5 torturi delicioase şi simple pe care le poţi face şi tu. Încearcă-le de Sărbători!

Poţi să faci torturi delicioase fără să petreci toată ziua în bucătărie! Îţi propunem cinci reţete care se fac uşor şi foarte repede ca să obţii un tort special de Sărbători!

Tort cu zmeură - Lorraine Pascale

Ingrediente pentru blat

  • 200 de grame de unt, moale
  • 200 de grame de zahăr
  • 4 ouă
  • 140 de grame de făină
  • 60 de grame de cacao
  • puţină sare
  • 2 linguriţe cu praf de copt
  • 400 grame de rulouri de ciocolată cumpărate
  • zmeură proaspătă/căpşuni/smochine proaspete.


Pentru cremă

  • 250 de grame de unt moale
  • 500 grame de zahăr pudră
  • 100 grame de ciocolată neagră cu peste 70% cacao, topită.

Mod de preparare
Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Se foloseşte o formă de tort cu diametrul de 20 cm care se unge cu puţin ulei.
Se mixează bine untul cu zahărul până când devine pastă. Apoi se adaugă 2 ouă şi jumătate din cantitatea de făină, amestecând bine cu o spatulă sau lingură de lemn.
Adaugă apoi şi celelalte 2 ouă, restul de făină, cacaua, sarea şi praful de copt, mixând bine pentru încă 1-2 minute.
Se toarnă compoziţia în forma pentru tort şi se lasă la cuptor 30-40 de minute. După care se lasă la răcit.
Între timp poţi să prepari crema amestecând bine untul moale şi zahărul pudră până când devine pufoasă. Se adaugă apoi ciocolata topită şi răcită, mixând cu o spatulă până când obţii o cremă delicioasă.
După ce s-a răcit blatul, se scoate din formă şi se întoarce cu parte de jos în sus.
Blatul se secţionează în două, se aşază primul cerc pe un platou, după care se întinde jumătate din cremă, inclusiv pe margini. Se lasă la răcit, iar apoi se pune cealaltă bucată din blat şi se ornează din nou cu crema rămasă, având grijă să acoperi frumos şi marginile.
Se ornează cu rulourile de ciocolată puse vertical şi cu zmeură proaspătă în mijloc.
Ca să presezi mai bine rulourile de margini poţi să legi tortul cu o panglică sau aţă până când se răceşte bine în frigider.

Cheesecake cu mascarpone şi ciocolată neagră

Ingrediente
  • 300 de grame de biscuiţi cu cacao
  • 130 de grame de unt topit.

Pentru cremă
  • 130 de grame de ciocolată neagră cu peste 70% cacao
  • 700 grame de mascarpone
  • 50 de grame de zahăr pudră
  • 2 linguri cu smântână lichidă grasă
  • cacao pudră pentru ornat plus bucăţi de ciocolată neagră.

Biscuiţii se fărâmiţează în robot sau într-o pungă închisă peste care se trece cu un sucitor. Se adaugă untul topit, se presează crusta în forma pentru tort cu pereţii detaşabili şi se introduce la frigider.
Pentru a prepara crema se pune ciocolata la topit la aburi, iar după ce s-a răcorit se amestecă bine cu mascarpone, zahărul pudră, smântâna lichidă până când obţii o cremă delicioasă.
Se toarnă peste blatul din biscuiţi, se ornează cu cacao pudră şi ciocolată neagră, după care se introduce la frigider.

Foto: http://loveandcustard.com

Cheesecake cu oreo şi ciocolată

  • 300 de grame de biscuiţi oreo
  • 60 de grame de unt topit.

Pentru crema albă cu oreo
  • 400 de grame de mascarpone
  • 1 lingură cu zahăr pudră
  • 60 de grame de ciocolată albă topită
  • 100 de grame de biscuţi oreo fărâmiţaţi.

Pentru crema cu ciocolată
  • 400 de grame de mascarpone
  • 60 de grame de ciocolată neagră topită.

Biscuiţii se fărâmiţează, se amestecă cu untul şi se presează în forma pentru tort.
Pentru a prepara crema albă se freacă mascarpone ciocolata albă topită şi zahărul pudră, după care se adaugă biscuiţii oreo fărâmiţaţi. Se toarnă crema peste blat şi se lasă la frigider pentru a se întări.
Pentru crema de ciocolată se freacă bine mascarpone cu ciocolata neagră topită şi se toarnă peste stratul de cremă albă.

Tort de ciocolată ornat cu zmeură proaspătă

Ingrediente pentru blat:
  • 1  1/2 cană cu făină
  • 1/2 cană cu zahăr
  • 1/4 cană cu cacao
  • 1 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 5 linguri cu ulei vegetal
  • 1 lingură cu oţet
  • 1 linguriţă cu extract de vanilie sau păstaie de vanilie
  • 1 cană cu apă fierbinte

Ingrediente pentru crema de ornat:
  • 200 grame de bucăţi de ciocolată neagră
  • 1/2 cană cu frişcă lichidă

Mod de preparare
Ingredientele pentru blat se amestecă toate direct în tava pentru tort cu pereţii detaşabili.
Se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius şi se lasă 25-30 de minute.
Se lasă la răcit, timp în care se prepară crema pentru ornat.
Pentru crema de ciocolată se amestecă frişca lichidă cu bucăţile de ciocolată şi se lasă pe foc până când s-a topit ciocolata.
Se toarnă crema peste blat şi se ornează cu ajutorul unei linguri ca să arate ca o floare. Se ornează cu zmeură proaspătă.

Foto: http://www.homecookingadventure.com

Cheesecake fără foc cu mascarpone şi dulce de leche

Ingrediente
Pentru cremă:
  • 400 grame de mascarpone
  • 3-4 linguri cu dulce de leche (cremă de lapte din comerţ)
  • puţină sare.
 
Pentru blat:
  • 200 grame de biscuiţi digestivi (sau de care preferi)
  • 50 de grame de unt topit.
 
Pentru ornat:
  • un baton Kit Kat, tăiat
  • fulgi de ciocolată.

Mod de preparare
Se pisează biscuiţii şi se amestecă cu untul topit. Se presează compoziţia într-o tavă pentru tort cu pereţii detaşabili după ce ai uns-o bine cu unt. Se lasă la frigider.
Pentru a prepara crema trebuie se amestecă mascarpone cu 3-4 linguri de dulce de leche până când obţii o cremă omogenă. Se întinde peste blat şi se lasă la rece câteva ore sau peste noapte.
Se ornează cu bucăţile de Kit Kat şi fulgii de ciocolată.