5 idei de cină rapidă la tigaie

Piept de pui caprese la tigaie sau o porție delicioasă de paste cu ciuperci? Ce preferi pentru o cină rapidă, pe care o poți face folosind doar o tigaie?

De ce să te complici cu o mulțime de ingrediente și să pierzi mult timp în bucătărie după ce vii obosită de la muncă? Îți recomand să încerci aceste rețete rapide ca să prepari cina la tigaie într-un timp scurt. Astfel nu mai ai multe vase de spălat, dar obții un preparat gustos și pentru care nu trebuie să investești mult timp!

Aceste 5 idei de cină rapidă la tigaie te pot inspira să o mulțime de alte combinații:

1. Piept de pui cu mozzarella și roșii

Dacă îți place pieptul de pui, această rețetă va fi perfectă pentru tine. În 20 de minute ai gata o cină delicioasă și fără multe calorii. Pune într-o tigaie două bucăți de piept de pui, asezonează-le pe ambele părți și lasă-le la prăjit cu puțin ulei până când carnea e pătrunsă bine. Pune peste pieptul de pui o felie de roșie, mozzarella și stropește cu oțet balsamic, lăsând totul sub capac cu focul stins. 

2. Shakshuka cu multe legume

Cartofi dulci, adei roşu, ceapă roşie, ardei iute și dovlecel înăbuşite puțin într-o tigaie cu capac alături de un ou aruncat deasupra și lăsat sub capac până când se pătrunde. O altă variantă ar fi să folosești o tigaie pe care o poți introduce în cuptorul încins câteva minute ca să se pătrundă oul. 

3. Frittata cu ciuperci şi ardei roşu

Frittata se face rapid şi este o soluţie rapidă pentru o cină vegetariană. Servită alături de salată constituie o masă sănătoasă. Pune la călit ceapă cu ciuperci şi ardei roşu, toarnă amestecul de ouă cu puţin lapte şi condimente, adaugă puţină brânză în funcţie de preferinţe şi lasă totul la cuptor câteva minute până obţii o frittata delicioasă. Se serveşte cu salată verde sau rucola. 

4. Paste integrale cu ciuperci, usturoi şi fulgi de ardei iute

Pastele integrale în combinaţie cu diverse legume sau verdeţuri constituie o cină de post pe care o poţi face foarte repede. În plus, există atât de multe legume care merg de minune cu pastele încât nu ajungi să te plictiseşti niciodată de acest preparat. Chiar dacă nu poţi adăuga parmezan sau brânză mucegăită în zilele în care ţii post, puţin ulei de măsline adăugat la final în farfurie va conferi o aromă delicioasă. În plus, te poţi folosi de diverse plante aromatice pe care le poţi presăra peste paste. 

Ciupercile se feliază şi se călesc în puţin ulei de măsline cu usturoi şi fulgi de ardei iute, iar la final se adaugă spaghetele integrale şi puţină apă, lăsând totul pe foc doar câteva minute ca să se întrepătrundă aromele şi pastele să absoarbă aromele. Se pun în farfurie, se presară pătrunjel proaspăt din belşug şi se stropesc cu puţin ulei de măsline extravirgin. 

5. Salată caldă de orz cu vinete şi mentă

Orzul integral poate să înlocuiască cu succes orezul alb. În timp ce se fierbe orzul la fel ca orezul, poţi să căleşti puţin o vânătă tăiată cubuleţe cu puţin usturoi şi ceapă. Se amestecă cele două preparate, se asezonează cu sare, piper, puţin oţet sau zeamă de lămâie şi se presară frunze proaspete de mentă. 

MAI MULT DESPRE: nutritie, retete, bucatarie, cina rapida