4 obiceiuri din bucătărie pe care rar le mai întâlnim astăzi

Tehnologia modernă a simplificat foarte mult munca gospodinelor, însă tot ea este cea care a condus la dispariția unor obiceiuri din bucătărie care erau utile.
 
Ceea ce se întâmplă în bucătărie ne rămâne în amintire pentru tot restul vieții. Îți amintești cum mama ta obișnuia să toace la mașină carnea sau roșiile pentru bulion? Sau când ai văzut ultima oară pe cineva făcând zahăr praf cu râșnița electrică de cafea? Dar nuci mărunțite cu o mașină manuală de tocat nuci?

Multe dintre aceste îndeletniciri au fost înlocuite și gospodinele încearcă să-și simplifice cât mai mult lucrul în bucătărie cu ajutorul aparatelor performante electrice.
Blenderul sau robotul de bucătărie te ajută să faci aproape orice și într-un timp mult mai scurt. 

Este evident că munca în bucătărie s-a simplificat foarte mult, iar acest lucru te ajută să petreci mai mult timp alături de familie și să fii mai eficientă și rapidă cu mâncărurile pe care le prepari. Însă, există anumite amintiri din bucătărie pe care nu merită să le uităm niciodată.
Site-ul 12Tomatoes a realizat o listă cu aceste obiceiuri din bucătărie pe care nu le mai vedem astăzi:

Nimeni nu mai râșnește zahărul/cafeaua și nu mai toacă o bucată de carne cu mașina manuală

Chiar dacă suntem obișnuiți să cumpărăm carnea gata tocată, trebuie să recunoști că folosirea unei mașini manuale poate să fie și un bun antrenament pentru brațe. În plus, te ajută să-ți faci propriul amestec de carne, în funcție de preferințele tale. Nici pentru zahărul pudră nu multă lume mai folosește o râșniță electrică, ci se preferă cumpărarea lui din comerț. 

Foarte rar se mai folosește o carte de bucate

Majoritatea persoanelor preferă să caute pe internet rețetele preferate, iar smartphone-ul sau tabletele au înlocuit cartea de bucate propriu-zisă. Dar, poate unele persoane încă se mai gândesc cu nostalgie la plăcerea de a răsfoi o carte de bucate pentru a găsi cea mai bună rețetă. Sentimentul pe care ți-l oferă atingerea foilor din carte este unul pe care multă lume în apreciază și îi duce dorul. Îți mai amintești cum arăta carnețelul de rețete al mamei tale? Nu avea foi cu rețete îndesate până și în copertă?

Recipientele organizate pentru făină, zahăr, cafea

Poate le-ai văzut în bucătăria mamei tale sau ale prietenelor. Aceste recipiente inscripționate erau foarte utile pentru o bucătărie organizată. Astfel știai exact ce conțin și nu mai era nevoie să le deschizi pe rând pentru a găsi ingredientul căutat. 

O rețetă făcută de la zero

Cu ajutorul produselor conservate, congelate sau a semi-preparatelor se pot face foarte multe rețete, însă asta nu înseamnă că ai controlat toate ingredientele pentru a obține cea mai bună mâncare. Ideal ar fi să faci de la zero sosul pentru paste, fursecurile, orice prăjitură sau aluatul pentru plăcintă. Mai demult nu existau aceste ”scurtături”, iar gustul preparatelor făcute de la zero nu se poate compara cu nimic.