12 metode inedite pentru a găti ouăle

Oul este un ingredient nelipsit din bucătăria românului. Dar dacă te-ai plictisit de omletă şi papară, descoperă alte 12 metode inedite pentru a găti ouăle!

Uneori ți se pare că te-ai plictisit să mânânci ouă doar pentru că te-ai obișnuit să le prepari așa cum ai fost învățat: fierte, ochiuri sau omletă. Totuși, oul poate fi preparat într-o multitudine de alte feluri care îi vor spori savoarea.

Vezi mai jos 12 metode inedite pentru a găti ouăle:


1. Ouă jumări pufoase


Adaugă o lingură de apă minerală la fiecare două ouă bătute, înainte de a le pune în tigaie și apoi gătește-le după gustul tău. Vor ieși mai pufoase și mai aerate.


2. Fă ouă ochiuri în supă de carne sau de legume


Dacă îți plac ouăle-ochiuri în apă, atunci cu siguranță că o să-ți placă și mai mult dacă în loc de apă vei folosi apa în care au fiert legumele sau carnea.


3. Metode inedite pentru a găti ouăle: Omleta în apă


Dacă îți plac ochiurile făcute în apă, atunci îți va plăcea și omleta gătită în același fel: bate ouăle ca pentru omletă și apoi pune-le în apă fierbinte, gătindu-le până la consistența dorită.


4. Ouă poșate în vin roșu


Pe lângă savoarea în plus pe care o vor căpăta, vor primi și o frumoasă culoare rubinie. Și este și scuza perfectă pentru a gusta niște vin dimineața.


5. Metode inedite pentru a găti ouăle: Norişori de ouă


Această metodă presupune separarea albușului de gălbenuș. Apoi se bate albușul, se pune într-o formă la gătit și se adaugă peste el gălbenușul.

Acesta va fi învăluit de albuș iar oul gătit va avea consistența unui norișor pufos.