Intrebari-cheie la un interviu de angajare

Despre interviul de angajare exista o sumedenie de surse din care ne putem informa. Cu toate acestea insa, oricat de bine am incerca sa ne pregatim, nu putem spune ca am ajunge vreodata sa cunoastem...

Despre interviul de angajare exista o sumedenie de surse din care ne putem informa. Cu toate acestea insa, oricat de bine am incerca sa ne pregatim, nu putem spune ca am ajunge vreodata sa cunoastem toate trucurile intervievatorului, astfel incat sa evitam neprevazutul.

Putem incerca, insa... Dupa cum se stie, una dintre cele mai mari temeri ale oricarui om se refera la situatiile necunoscute, inedite. Daca avem idee ce urmeaza sa se intample, stresul si agitatia se diminueaza considerabil. Si, atunci cand este vorba despre interviul de angajare, bineinteles ca ne gandim cel mai mult la intrebarile care ne vor fi adresate.

Nu cumva este prea simplu? Oare nu este vorba de vreo capcana? Cum ar trebui sa raspunzi? Oare exista vreun "raspuns ideal"?

Astfel de framantari reprezinta ceva frecvent si nu ar trebui sa te lasi coplesita. Dincolo de sfatul clasic "Relaxeaza-te, raspunde sincer si lasa lucrurile in voia lor", mai exista cateva chestiuni de care este bine sa tii cont. Mai precis, este vorba despre cateva asa-numite "intrebari-cheie", care, de obicei, se regasesc in cadrul oricarui interviu de angajare si care urmaresc sa evidentieze niste aspecte bine determinate la candidatul respectiv.

Nu-ti sugereaza nimeni sa dai raspunsuri predefinite (cu atat mai mult cu cat este posibil ca angajatorul sa le mai fi auzit, ceea ce n-ar fi "o nota buna" pentru tine), ci sa intelegi ce se urmareste prin intrebarile respective si sa-ti pui la punct, in prealabil, un rezumat a ceea ce vei raspunde.