Tudor Chirilă, la cuţite cu Antena 3. Va supravieţui artistul atacurilor?

Faptul că o vedetă rock a avut curajul să critice un ministru al Sănătăţii e o premieră, dar reacţia propagandei nu s-a lăsat aşteptată

Eram obişnuiţi ca vedetele din showbiz să nu aibă atitudine civică. Dacă vreţi, la ele funcţionează un fel de instinct de conservare. Pentru a avea succes au nevoie de apariţii TV, cât mai multe. Pentru a-şi promova melodiile nu trebuie să deranjeze pe nimeni, să fie plăcuţi cu orice preţ şi, mai ales, să nu-i atace pe cei aflaţi la putere.
Erau extrem de puţine opinii puternice venite din rândul artiştilor.

Vechii actori din România sunt oportunişti, de exemplu Alexandru Arşinel a ajuns membru UNPR, pariind pe Generalul Oprea cu câteva săptămâni înainte ca acesta să se prăbuşească. Cei tineri sunt pragmatici şi nu vor să-şi distrugă imaginea intervenind în dispute publice.
Dar tragedia din Club Colectiv a schimbat rapid şi radical acest obicei. Faptul că foarte mulţi oameni din industria muzicii, interpreţi, instrumentişti, ingineri de sunet au murit sau au fost grav răniţi a produs o emoţie extrem de puternică.
Tudor Chirilă, jurat al emisiunii ”Vocea României” difuzată de Pro TV a fost şi este un mare susţinător al protestelor.
A monitorizat şi a publicat mesaje de susţinere a supravieţuitorilor, dar a şi criticat autorităţile pentru modul în au intervenit şi administrat această criză.
În data 12 noiembrie, starul rock postează un mesaj pe Facebook în care atacă Antena 3.