Teroare la grădiniţă! Directoarea din Cotroceni şi protecţia copiilor din Norvegia

Ioana Neagu, 37 de ani, este cercetată sub control judiciar pentru abuzuri şi rele tratamente aplicate minorilor în scandalul din selectul cartier bucureştean. Oficialii din Ministerul Educaţiei s-au spălat pe mâini.
Dimineaţa, toată lumea se grăbeşte, copilul e trezit. Mama îl pune să se spele, tatăl îi pregăteşte cerealele cu lapte. Azi nu vrea să meargă la grădiniţă, plânge. Timpul trece, tatăl la nouă trebuie să fie la muncă, are şedinţă, are livrări, are comenzi, clienţi nemulţumiţi. E târziu, copilul plânge. Mama lucrează şi ea, nu are cu cine rămâne.
Aşa se desfăşoară dimineaţa multor familii din oraşul nostru.
Cu mici diferenţe, pot fi mai mulţi copii, pot fi mai multe probleme, dar, până la urmă, cei mici sunt duşi la şcoală sau la grădiniţă.
Sunt lăsaţi în grija unor oameni consideraţi responsabili, cu care există o înţelegere, un contract. Părinţii plătesc o taxă pentru, care, în cel mai ieftin caz e de 150 de euro.
Să nu ne facem iluzii, nu există suficiente grădiniţe publice, programul e scurt, mult mai scurt decât programul de lucru al părinţilor şi astfel, oamenii sunt împinşi spre instituţii particulare scumpe, dar cu program prelungit.