La ce-ţi foloseşte frumuseţea?

Orice femeie poate fi frumoasă. Trăim într-o lume în care frumuseţea se poate cumpăra. Trăim într-o lume în care frumuseţea are calităţi diferite. Dar la ce te ajută?
Orice femeie poate fi frumoasă. Trăim într-o lume în care frumuseţea se poate cumpăra. Trăim într-o lume în care frumuseţea are calităţi diferite. Dar la ce te ajută?

Dacă vrei să fii frumoasă doar ca să obţii o slujbă mai bine plătită, cred că e foarte puţin şi nu merită efortul. O slujbă bună o obţii şi o păstrezi dacă ştii să faci ceva bine. Deşi vei fi admirată de şefii-bărbaţi, ei au o mult mai mare nevoie de cineva care ştie ce are de făcut decât de o ”frumoasă” care-şi pileşte unghiile toată ziua. E adevărat că sunt tot felul de şefi. Chiar dacă-ţi propui să-l cucereşti, s-ar putea să reuşeşti mai repede uşurându-i munca, decât ameţindu-l cu avansurile tale.

Când frumoasele nu se mărită


Frumuseţea te ajută să ai o viaţă mai uşoară. Dar, nu de puţine ori, o poţi folosi ca să faci bine în jurul tău. O femeie frumoasă e mult mai atent ascultată de autorităţi. Poate obţine mult mai uşor o audienţă sau rezolvarea unei probleme. Frumuseţea poate fi o armă, dar şi o povară. Sunt multe femei frumoase care nu-şi găsesc un partener. Au aşteptări la nivelul frumuseţii lor şi ”tot aleg până nu mai culeg”.  

De multe ori, frumuseţea inhibă bărbaţii. Acestora le e teamă să nu fie părăsiţi, le e teamă că nu îşi pot proteja partenera şi că nu o pot păstra numai pentru ei. Atunci, mai bine renunţă.
Multe femei fac greşeala de a confunda frumuseţea cu fericirea. Nu au nicio legătură. Fericirea e o stare la care ajungi prin voinţă, educaţie şi decizii înţelepte. Frumuseţea poate face parte din fericirea ta la fel de mult cum poate face şi din tristeţea ta.
Înainte de a-ţi dori să fii frumoasă cu orice preţ, gândeşte-te la ce vrei să faci cu frumuseţea ta. Uneori te poate distruge.
23 Noiembrie 2010