Morţii anului 2015. Ce personalităţi din România au trecut în nefiinţă

Corneliu Vadim Tudor şi Paula Iacob au decedat în acest an, provocând o puternică emoţie în rândul opiniei publice

15 nume importante au plecat dintre noi în 2015. Vedete din sport, actori, compozitori, scriitori au ajuns la capătul vieţii. Mulţi dintre ei au contribuit la dezvoltarea domeniilor în care au activat şi au reprezentat cu cinste România în lume. În urma lor au lăsat un gol, dar şi o moştenire valoroasă generaţiilor care vin.

Drama din Club Colectiv a cutremurat întreaga naţiune. În incendiu şi-au pierdut viaţa 62 de persoane, printre ei s-au aflat mai mulţi bloggeri, artişti fotografi şi muzicieni.

Goodbye to Gravity, formaţia care a ţinut spectacolul, a dispărut în tragedie, singurul supravieţuitor fiind Andrei Găluţ, solistul trupei.

1. Corneliu Vadim Tudor, 66 de ani, (n. 28 noiembrie 1949 – d. 14 septembrie 2015).

A fost senator al României, candidat la preşedinţie, liderul Partidului România Mare, publicist şi scriitor. Contestat pentru activitatea literară din perioada lui Nicoale Ceauşescu, atunci când se remarcase ca un propagandist obedient, după 1989, înfiinţează alături de mentorul său Eugen Barbu revista România Mare, o publicaţie săptămânală care s-a bucurat de succes, dar a promovat ura şi atacul constant la adresa societăţii democratice.

Corneliu Vadim Tudor a fost, vreme de două decenii, întruchiparea extremismului şi naţionalismului românesc.