Messi, megastarul care duce o viață „ridicol de normală”: își duce copiii la școală și face grătare cu familia

Fotbalistul Lionel Messi, un familist convins, locuiește la Barcelona de la doar 13 ani și clubul vrea să-l păstreze până la 36 de ani. Barca se bazează pe fericirea lui în afara terenului ca fiind factorul crucial pentru semnarea unui nou contract.
Messi se bucură de o viață privată luxoasă într-o comunitate închisă din zona de coastă a Barcelonei, unde prieteni precum Luis Suarez și Philippe Coutinho îi sunt vecini, iar familia sa din Argentina îl vizitează adesea.
 

Adolescentul timid, ținta glumelor lui Piquet

 
 
Messi nu mai este adolescentul introvertit și timid care a sosit, acum niște ani, la academia de tineret La Masia a clubului. Nici el nu mai are 20 de ani, nu mai e tipul ușor credul, care cădea, deseori, în plasa glumelor de la vestiare ale lui Gerard Pique. Apărătorul obișnuia să înlocuiască bateria telefonului lui Messi și apoi îl privea plimbându-se prin vestiar întrebând dacă are cineva încărcător, deoarece telefonul lui nu mai avea baterie, în ciuda faptului că l-a încărcat în acea dimineață.
 
El este acum șeful, liderul. Dar rămâne extrem de rezervat în privința vieții sale private și, așa cum l-a descris odată Pique, „ridicol de normal”. 
 

Starul își duce copiii la școală, ca orice alt părinte

 
 
Messi preferă să-și petreacă timpul acasă cu cei trei fii ai săi Thiago, Mateo și Ciro, cu soția sa, Antonella, și cu câinele mastiff francez de dimensiuni mari, Hulk, în micul oraș de plajă Bellamar, chiar pe coasta Barcelonei.
 
Acolo, Messi poate duce o viață normală.
Poate chiar să se plimbe la școala locală pentru a-și lua fiii, adesea în compania lui Luis Suarez, care locuiește în același complex și are copii de aceeași vârstă.
 
Cartierul Bellamar - un oraș aproape de plajă, la sud de Barcelona, cu patru mile de nisip, așezat pe dealurile cu vedere la Marea Mediterană - a fost mult timp comunitate închisă pentru sportivii locali de top.
 
Neymar, Javier Mascherano și starul de baschet Pau Gasol au avut toți proprietăți aici. Philippe Coutinho s-a mutat anul trecut când s-a alăturat clubului de la Liverpool. Messi este un vecin bun, „de încredere, care ne ajută pe toți”, așa cum a glumit Suarez anul trecut.
 
În confortul propriei case, el se poate bucura de o plimbare cu fiii săi pe mini-terenul de fotbal iluminat, din grădina din spate, se poate relaxa lângă piscină, poate privi oceanul și chiar se poate răsfăța cu grătar ocazional, deși nu prea des, dacă el vrea să-și prelungească cariera.
 
Legătura lui Messi cu Argentina va fi mereu acolo, dar în timp ce frații Rodrigo și Matias, sora mai mică Maria-Sol și părinții Celia și Jorge petrec mult timp în Rosario - în special mama și sora sa - Messi este din ce în ce mai înrădăcinat în patria sa adoptivă.
 
Există, însă, zboruri, cel puțin o dată pe an, pe care Messi la face către Buenos Aires, urmate de drumul de 200 de mile de la capitală la Rosario, dar și familia vine des la el.
 

Messi își cunoaște soția din copilărie

 
 
Fotbalistul Paris Saint-Germain este căsătorit cu Antonela Roccuzzo.
Lionel și Antonela s-au cunoscut când erau copii, în orașul lor natal Rosario, Argentina.
 
În ciuda faptului că Messi s-a mutat în Spania pentru antrenament, s-au reconectat după ce cel mai bun prieten al modelului Antonela Roccuzzo a murit tragic într-un accident de mașină. În scurt timp, între Messi și Antonela s-a înfiripat o poveste de dragoste.

„Soția mea, Antonela, are o mulțime de calități grozave”, a declarat sportivul FC Barcelona în octombrie 2022. 
„Admir foarte mult modul în care se descurcă în activitățile zilnice. Este mereu într-o dispoziție bună și abordează admirabil problemele. Este foarte inteligentă și completă în toate aspectele vieții”, a mai spus Messi.
 

 
Căsătorie în orașul natal, Rosario

 
 
Cuplul s-a căsătorit într-o ceremonie fastuoasă în orașul lor natal, în 2017, iar ceremonia a fost numită „nunta secolului” de către cei din America Latină. La grandiosul eveniment au participat mulți dintre colegii lui Leo de la FC Barcelona, inclusiv Gerard Piqué și Luis Suárez.
 
„Faptul că și-a ales orașul Rosario pentru ceremonia căsătoriei, că și-a adus tovarășii din Barcelona și alți oaspeți să descopere orașul care l-a văzut crescând, spune multe despre cine este omul Leo”, a declarat, la vremea , pentru CNN, fostul antrenor al lui Messi, Enrique Domínguez. 

 
Messi, tatăl a trei băieți

 
 
Leo și Antonela au avut primul copil, un fiu pe nume Thiago, în 2012.
Ulterior, în 2015, a venit pe lume al doilea fiu al lor, Mateo, iar în 2018 s-a născut cel de-al treilea fiu al cuplului, Ciro.
 
Leo a spus că după ce a devenit tatăl a trei copii, acest lucru i-a schimbat “perspectiva asupra vieții”.
„M-a ajutat să cresc. Încercăm să ne bucurăm de fiecare secundă cu ei, fie că ne uităm la televizor, ne jucăm sau orice altceva. Ne place să stăm acasă și să ne bucurăm de aceste momente.”, a mai declarat megastarul.
 
Pe lângă faptul că reprezintă Argentina, jucând în echipa națională a țării, Leo joacă alături de mari nume ale fotbalului Neymar și Kylian Mbappé, la Paris Saint-Germain.
 
Înainte de cariera sa în Franța, Leo a jucat pentru FC Barcelona, după ce s-a alăturat academiei de tineret a clubului în 2000, la vârsta de 13 ani.

19 Decembrie 2022