Le pasă sau nu. 10 vedete importante din România despre drama din Colectiv

Vedetele din România nu sunt extrem de empatice. de multe ori, preocuparea lor principală este propria persoană, iar asta se vede repede dacă le răsfoieşti, chiar şi superficial, paginile de Facebook.
Drama din Clubul Colectiv le-a derutat. Suferinţa şi trauma unei întregi naţiuni le-au făcut să privească în jur şi să ajute. Cele mai multe s-au implicat în acţiuni de strângere de fonduri. Dar să vedem ce au postat zece dintre ele pe propriile pagini de pe celebra reţea de socializare.

1. Delia Matache

S-a implicat, din primele ore de după tragedie, în căutarea lui Claudiu Petre, bloggerul decedat în Club Colectiv. A postat numerele de telefon la care pot suna rudele celor răniţi, a început o campanie de strângere de fonduri pentru cei aflaţi în suferinţă şi le-a scris fanilor că: ”Din respect pentru familiile îndurerate în urma tragediei de aseară, concertele mele din perioada următoare, începând cu cel din seara asta din Bamboo, sunt anulate/amânate. Sunteţi în gândurile şi rugăciunile mele. Sunt îndurerată, nu am cuvinte”, a scris vedeta pe pagina ei de Facebook. Bravo, Delia!

2. Andreea Esca

S-a implicat mult mai mult. O susţine pe Teodora, care lucra la Pro şi care e grav rănită, duce o campanie de strângere de fonduri împreună cu Crucea Roşie: ”E greu, e cumplit pentru părinţii care şi-au pierdut copiii sau pentru cei care-i păzesc la uşile spitalelor. Haideţi să le fim alături în orice fel! Vă roagă şi vă multumeşte ... o mamā”. În imagine, alături de colega ei Teodora Maftei, grav rănită.

3. Oana Cuzino

Vedeta s-a implicat în acţiunile de strângere de fonduri pentru cei aflaţi în suferinţă. Promovează şi o acţiune de interzicere a fumatului în locurile publice. E o vedetă responsabilă care e aproape de suferinţa colegei din Pro, rănită în incendiul din Colectiv: ”În seara aceasta am avut ocazia să admir fotografiile colegei noastre, Teodora Maftei, la expoziţia organizată de The London Street Atelier şi să particip la licitaţia organizată pentru strângerea de fonduri pentru îngrijirea ei şi o eventuală plecare în Israel... Să te faci bine, Teo! Eşti o luptătoare, preţuită şi iubită de toţi cei care te cunosc”, a scris Oana pe pagina ei.

4. Teo Trandafir

E extrem de afectată de drama petrecută în Clubul Colectiv. A postat un mesaj de condoleanţe: ”Nu îi vom uita NICIODATĂ! Dumnezeu să-i odihnească!”

5. Andreea Marin

Preferă să nu vorbească despre tragedie şi a postat un mesaj scurt: ”Nu pot să spun şi să scriu nimic, nu am vorbe. Mai bine tac. Tacerea care vorbeşte”. Mai bine aşa decât să spui prostii.

6. Mihaela Rădulescu

Vedeta s-a implicat într-o strângere de fonduri sub egida Pro TV: ”Nouă ne pasă. Şi facem ce trebuie făcut. Foloseşte butonul de share şi ...sufletul. Împreună cu Pro TV şi Crucea Roşie, fiecare dintre noi poate îmbrăţişa o familie care şi-a pierdut un om drag sau o victimă încă aflată între viaţă şi moarte”.

7. Oana Zăvoranu

Aflată în pline războaie personale şi răzbunări îşi face timp să se gândească şi la cei aflaţi în suferinţă:”Întrerup puţin demersurile politice, profesionale şi personale pentru a transmite condoleanţe familiilor îndoliate, ale căror copii, rude sau prieteni s-au aflat în clubul în care atâtea vieţi de tineri au fost curmate...
E tare trist când din neglijenţă sau 'întâmplare neîntâmplătoare', cum cred eu, vieţile unor oameni se sting atât de crud şi subit...
Poate, cei răniţi, care, acum, sunt în spitale şi se zbat între viaţă şi moarte, vor avea puterea de a supravieţui... să lupte pentru vieţile lor”.

8. Bianca Drăguşanu

Nu le spune nimic fanilor despre tragedie, dar ţine să precizeze într-un mesaj că e împotriva Halloween. S-a mai născut o sfântă! Dumnezeu să ne apere!

9. Andreea Mantea

Nu a postat nimic despre tragedie, fiind preocupată de copil.

10. Daniela Gyorfi

Nu a transmis nimic fanilor despre tragedie. E mult mai preocupată să-şi promoveze noua melodie.